Antena Meniu Search
x

Un tată care şi-a pierdut copilul face acuzaţii grave la adresa medicilor de pe ambulanţa din Târgu Jiu

Un tată face acuzaţii grave după ce copilul lui de un an şi patru luni a murit la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Vezi și

Un tată face acuzaţii grave după ce copilul lui de un an şi patru luni a murit la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Părintele spune că medicii de pe ambulanţa din Târgu Jiu nu au ştiut să-i facă băiatului masajul cardiac. Au fost nevoiţi să aştepte echipajul SMURD pentru ajutor. Pe de altă parte, medicii din Gorj acuză că tatăl şi-ar fi luat copilul din spital, pe semnătură, şi s-a întors apoi cu el în stare gravă, după două zile. 

Valeriu Cristian Bărbuică, tatăl copilului mort: "Soţia mea stătea lângă copilul meu şi avea buzele şi mâinile negre şi spunea: copilul este negru, ce facem? Medicii de pe mabulanţa Târgu Jiu nu au ştiut să facă un masaj cardiac copilului. Au trebuit medicii de pe elicopter să se dea jos cu toată aparatura necesară să-l facă într-o stare în care să poată să fie transportat la Bucureşti."

Este acuzaţia unui tată care a asistat la moartea propriului copil. Cristian a murit la un spital din Bucureşti, după ce a fost operat în regim de urgenţă. Avea hidrocefalie tetraventriculară, o complicaţie pe care a făcut-o după ce s-a vindecat de meningită bacteriană. Copilului i-a fost montat atunci un şunt, adică un tub de drenare a execesului de lichid cefalorahiodian din creier. Intervenţia n-ar fi fost făcută cum trebuie, susţine acum tatăl. Motiv pentru care a făcut nenumărate drumuri cu el la spitalele din Bucureşti. 

Valeriu Cristian Bărbuică, tatăl copilului mort: "De fiecare dată acest şunt se înfunda." Aşa s-ar fi întâmplat şi vineri, când tatăl şi-a dus copilul la spitalul din Târgu Jiu. Doar că medicii de acolo i-ar fi spus că are un roşu în gât, povesteşte părintele. 

Pe acelaşi subiect

Ramona Oprea, medic urgenţe Spitalul din Târgu Jiu: "S-a prezentat la camera de gardă pediatrie cu tulburări neurologice, dureri de cap, părinţii nu au vrut să-l lase internat." 

Valeriu Cristian Bărbuică, tatăl copilului mort: "Ni s-a spus că dacă nu dorim o internare permanenetă să mergem să-i facem un tratament copilului acasă, am dat o semnatură ca nu dorim, doar că medicul nu ne-a spus că ar putea să aiba o problemă cu şuntul, mergeţi mai bine la Bucureşti." 

Duminică, starea copilului s-a agravat. A ajuns din nou la urgenţe, iar medicii au decis să-l trimită la Bucureşti. O ambulanţă disponibilă ar fi fost găsită în 18 minute. În drum spre elicopterul SMURD, copilul a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu ar fi ştiu ce să-i facă, susţine tatăl. 

Când a ajuns la Bucureşti a fost prea târziu. Tatăl susţine că, dacă băiatul lui ar fi fost trimis încă de vineri în Capitală, ar fi trăit şi acum. Valeriu Cristian Bărbuică, tatăl copilului mort: "În momentul în care voi termina cu înmormântarea copilului meu, voi cere socoteală celor de la Ambulanţă de la Târgug Jiu, pentru că nu mi se pare normal să stai o asistentă şi şoferul în spate, iar medicul de pe salvare să stea pe scaunul din faţă şi să nu facă absolut nimic!"

Tatăl este aşteptat să depuna o plangere în scris şi la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Un tată care şi-a pierdut copilul face acuzaţii grave la adresa medicilor de pe ambulanţa din Târgu Jiu