Antena Meniu Search
x

Piscinele exterioare și sălile de fitness, redeschise în anumite condiții

Piscinele exterioare şi sălile de fitness vor fi redechise în următoarea etapă de relaxare. Mai exact, peste câteva zile, la mijlocul lunii iunie. Va fi însă altfel decât ne-am obişnuit. După antrenamentul la sală, nu se pot face duş. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.06.2020, 23:36

Vezi și
  • Clienții sălilor de fitness nu vor putea face duș după antrenament.
  • Locurile de joacă pentru copii rămân închise.

Piscinele exterioare se vor deschide după jumătatea acestei luni, însă până acum o singură regulă este clară: şezlongurile vor sta la o distanţă de doi metri, aşa cum se întâmplă şi pe litoral. 

În câteva zile ne vom bucura aşadar de soare şi de prima baie în piscină. Deocamdată nu e însă clar ce vom avea voie şi ce nu la bazin. 

Ioana Georgescu Pescariu, manager piscină: Ne-ar interesa și restul, mai ales posibilitatea de a folosi duşurile, mai ales că toată lumea se plânge. Măcar la piscină să aibă posibilitatea de a folosi duşurile în aer liber. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În aceste zile noi lucrăm la aceste condiţii. Le vom confrunta cu opiniile celor din ministerele de resort şi vom avea un ordin comun. Le vom avea zilele următoare, cred că vineri sau sâmbătă.

Ştim în schimb cum vor funcţiona sălile de fitness. 

În sala de fitness, fiecare persoană trebuie să aibă la dispoziţie o suprafaţă de șapte metri pătraţi. De exemplu, în această sală de fitness, de aproximativ 600 de metri pătrați, pot face sport în acelaşi timp 85 de oameni. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului: Pentru sălile de fitness care au şi acele clase, acel regim de antrenament colectiv cu mai mulţi particpanţi, fie că vorbim de aerobic, kangoo jumps, zoomba, spaţiul fiecărui participant va fi de 10 metri pătraţi pentru că mişcările sunt mult mai ample. Administratorii sălilor vor trebui să dispună toate măsurile de protecţie, dezinfecție, asigurare a spațiilor de spălat pe mâini, înainte şi dupa utilizarea aparatelor cum, de asemenea, fiecare participant va trebui să aibă prosopul lui.

Reguli noi sunt şi în vestiare, de exemplu, după antrement, nu se poate face duş. 

În vestiar fiecare persoană trebuie să dispună de o suprafaţă de patru metri pătrați. Asta înseamnă că aici pot să intre, în același timp, doar două persoane.

Cristian Strava, antrenor fitness: Se lucrează doar cu programare de obicei, deci pentru noi nu va fi ceva nou pentru că în această sală se lucrează supravegheat şi cu programare. Toată lumea e fericită și abia așteaptă să se reîntoarcă la o viață normală, la sport. 

Şi dacă totuşi adulţii îşi recapătă din libertăţi, copiii încă nu. 

Locurile de joacă pentru copii, atât cele din parcuri dar şi cele din mall-uri, vor rămâne închise. Aici sunt foarte multe suprafeţe comune atinse de copii astfel că riscul epidemiologic rămâne crescut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Piscinele exterioare și sălile de fitness, redeschise în anumite condiții