Antena Meniu Search
x

Municipiul Pitești și alte 11 comune ar putea intra de luni în carantină, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

Nu se închide ţara, dar carantina ameninţă tot mai multe localităţi. Cel mai mare pericol e în Argeş. Oficialii vor decide luni dacă oraşul Piteşti şi alte 11 comune vor fi închise. Sub montorizare strică sunt şi trei localităţi din judeţul Braşov. În două comune din Prahova şi Giurgiu nimeni nu intră şi nu iese de ieri.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 21:23

Vezi și
  • În Argeș s-au înregistrat 106 infectări noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Localitățile Cârtojani și Gornet au intrat deja în carantină pentru 14 zile.

Următoarele trei zile sunt critice pentru judeţul Argeş. Numai astăzi au fost anunţate 106 cazuri noi de coronavirus, adică 10% din totalul îmbolnăvirilor pe toată ţara. Luni, autorităţile vor decide dacă Piteşti şi alte 11 localităţi vor intra în carantină. 

Până atunci, acestea sunt monitorizate, dar există riscul ca lista să se extindă între timp. Un nou focar a apărut la Călineşti, într-un centru pentru adulţi cu dizabilităţi. 30 de oameni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar unul a piedut lupta cu boala. 

Într-o încercare tardivă de a împiedica răspândirea bolii, terasele din tot judeţul reduc programul până la ora 22, piscinele au fost închise, iar târgurile, interzise. 

Şi locuitorii din judeţul Braşov privesc cu îngrijorare evoluţia cazurilor. Trei localităţi sunt monitorizate după ce au apărut focare de coronavirus. În Cristian, o comună cu 3.900 de locuitori, toate cele 19 cazuri au fost depistate într-o fabrică de componente auto. 

Localitatea Cristian este una dintre cele monitorizate atent privind carantinarea, după ce fabrica respectivă a devenit focar, și asta pentru că mulți angajați au fost infectați cu noul coronavirus. Acum, societatea este nevoită să ia măsuri aspre pentru a limita răspândirea virusului.

3.600 de oameni din Cârtojani, judeţul Giurgiu, trăiesc deja sub restricţiile carantinei, după ce 32 de persoane s-au infectat cu noul coronvirus. Ar fi luat virusul de la doi tineri care s-au întors de la mare. Alte 37 de persoane aşteaptă rezultatul testelor. 

Pot ieşi sau intra doar persoanele care aprovizionează comuna, localnicii şi cei care lucrează acolo. Toţi trebuie să aibă documente justificative. 

Tot ieri, a intrat în carantină şi comuna Gornet din judeţul Prahova. În ultimele două săptămâni, acolo au fost depistate 15 cazuri de COVID-19, la o populaţie de 3.000 de persoane. Toate maşinile trebuie să treacă prin filtrul de poliţişti atât la intrarea, cât şi la ieşirea din comună. 

Nicolae Negoițescu, primar Gornet: Din punctul meu de vedere este o măsură total greşită. Au fost 15 persoane, din care opt la momentul acesta sunt testaţi negativ. Deci, au rămas șapte persoane, care sunt internate.

Aşa că localnicii vor acum să conteste decizia. 

Bogdan Dumitru, avocat: Am considerat că este necesar să promovez o acțiune în anularea ordinului care a fost emis de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Carantina a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Municipiul Pitești și alte 11 comune ar putea intra de luni în carantină, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus