Antena Meniu Search
x

Plângere penală la Cluj, după ce un băiat de şase ani şi-a rupt mâna într-un centru comercial

Incident extrem de grav într-un mall din Cluj-Napoca. Un copil de şase ani şi-a rupt mâna în timpul unei plimbări cu un trenuleţ de agrement. Accidentul a avut loc într-o zonă aflată în renovare, iar băiatul s-a lovit în timpul mersului de un ghivechi decorativ.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 21:07

Vezi și

Incident extrem de grav într-un mall din Cluj-Napoca. Un copil de şase ani şi-a rupt mâna în timpul unei plimbări cu un trenuleţ de agrement. Accidentul a avut loc într-o zonă aflată în renovare, iar băiatul s-a lovit în timpul mersului de un ghivechi decorativ. Părinţii au depus plângere penală împotriva firmei care administrează locul de joacă. În replică, reprezentanţii companiei acuză mama că nu şi-a supravegheat copilul. 

Mama copilului rănit spune că "am auzit copilul urlând, de departe. Copilul plângea cât putea de tare şi nu îşi putea ţine mâna. Mie mi s-a ridicat părul pe mine când am văzut în ce condiţii circulă trenuleţul acela".

Băiatul are nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale

Trenuleţul circula pe un traseu amenajat în plin şantier, între un perete în lucru şi obiecte de decor din mall. 

Băiatul de şase ani a scos mâna pe geam şi s-a lovit puternic de un ghivechi uriaş amplasat la mai puţin de un metru de garnitura de jucărie, care circula cu o viteză mai mică de 5 kilometri pe oră. 

Copilul nu era însă supravegheat. Părinţii îl aşteptau în zona de restaurante a centrului comercial. 

Mama băiatului spune că "nici măcar nu au avut intenţia să oprească, să acorde primul ajutor sau să facă ceva, să vadă ce s-a întâmplat. Deci practic trenuleţul a mers mai departe până la staţie, unde eram noi şi aşteptam copilul".

Certificatul medico-legal arată că băiatul a suferit fractură de antebraţ şi are nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale. 

Părinţii au depus plângere penală la Parchet şi acuză firma care a închiriat spaţiul pentru locul de joacă că nu a explicat ce s-a întâmplat.

Mama băiatului spune că "nimeni nu-mi zice nimic, toată lumea îmi spune că eu sunt vinovată că mi-am lăsat copilul în trenuleţ neînsoţit".

Firma implicată în accidentarea băiatului, amendată cu 15.000 de lei

Regulamantul prevede clar ca părinţii să îi supravegheze pe cei mici. Mama avea două variante, să îl însoţească pe băiat în vagon ori să meargă pe lângă trenuleţ. Însă, părinţii acuză că zona era foarte îngustă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii mall-ului au transmis că responsabilitatea aparţine firmei care a închiriat spaţiul pentru locul de joacă. Incidentul grav a ajuns şi în atenţia celor de la Protecţia Consumatorului. 

"S-a constatat faptul că operatorul economic ce administra trenuleţul de agrement presta servicii ce pot afecta viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor, drept pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei", a fost mesajul transmis de cei de la Protecţia Consumatorului.

Firma care deţine trenuleţul îşi desfăşura activitatea în mall din anul 2014. Astfel de incidente nu au mai avut loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Plângere penală la Cluj, după ce un băiat de şase ani şi-a rupt mâna într-un centru comercial