Antena Meniu Search
x

După ce o tânără a murit într-o maternitate privată, apar noi acuzaţii asupra felului cum sunt tratate viitoarele mame în clinicile particulare

După ce o mamă şi-a pierdut viaţa la naştere într-o clinică privată, mai multe femei ies la rampă cu mărturii şocante.

Vezi și

După ce o mamă şi-a pierdut viaţa la naştere într-o clinică privată, mai multe femei ies la rampă cu mărturii şocante. Cu lacrimi în ochi, o tânără mărturiseşte  că se pregătea să meargă spre clinica privată pentru a naşte, când a fost întoarsă din drum. Îi venise deja sorocul şi achitase cel mai scump pachet. Însă,  când a anunţat că naşte prematur doctorii de acolo s-au temut şi au trimis-o la stat.

"La 31 de săptămâni am suferit o hemoragie, am sunat la clinica respectivă, conform contractului, iar cel care mi-a preluat apelul mi-a spus foarte clar: nu veniţi la noi, copilul este prea mic, mergeţi la materintatea de stat!" Deşi pe site-ul clinicii scrie că se pot asigura servicii medicale pentru naşterile premature. Le fel ne dau asigurări şi consilierii. 

Pe Amalia, însărcinată în 31 de săptămâni, medicii de la privat nu au primit-o în serviciul de urgenţă. Deşi achiziţionase cel mai scump pachet de sarcină, a născut până la urmă tot la stat. "Copilul este mult prea mic ca să nasc la ei şi fiecare minut contează! Moment în care eu eram într-un adevărat şoc, crezând că copilul meu nu mai trăieşte! Nici în momentul de faţă, băieţelul meu are 4 luni, nu mi s-au restituit banii plătiţi."

Am cerut şi un punct de vedere din partea clinicii, însă nu am primit încă niciun răspuns. La o naştere prematură, fiecare secundă contează. O ştiu foarte bine medicii de la stat, la ei ajung de cele mai multe ori cazurile pe care cei de la privat nu le pot gestiona.

În cazul Teodorei Mocanu s-ar fi pierdut timp preţios, acuză familia. Tânăra mămă a murit după ce a dat naştere unui băieţel. A ales tot sistemul privat de sănătate, într-o clinică de la Constanţa. Însă, la extragerea placentei, s-ar fi rupt uterul. 

În cazul Teodorei, ancheta este la început. Amalia a depus o plângere penală pentru infracţiunea de înşelăciune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După ce o tânără a murit într-o maternitate privată, apar noi acuzaţii asupra felului cum sunt tratate viitoarele mame în clinicile particulare