Antena Meniu Search
x

Special! Ploaia de stele şi umbrela cu zodii

Noaptea aceasta va fi una specială pentru noi toţi! Este noaptea în care Perseidele ating punctul maxim de activitate. Va ploua cu stele deasupra României, iar cerul se va transforma într-un adevărat spectacol

Vezi și

Noaptea aceasta va fi una specială pentru noi toţi! Este noaptea în care Perseidele ating punctul maxim de activitate. Va ploua cu stele deasupra României, iar cerul se va transforma într-un adevărat spectacol

În oraşele mari - precum Capitala - fenomenul nu se va putea observa, din cauza numărului foarte mare de lumini. Aşa că cel mai bine ar fi să vă deplasaţi undeva la periferia localităţilor. În orice caz, stelele căzătoare au fascinat dintotdeauna omenirea. Ca dovadă, de Perseide se leagă numeroase legende şi superstiţii.

Steaua căzătoare = dorinţă împlinită

Se spune că atunci când vezi o stea căzătoare trebuie să iţi pui o dorinţă pentru că sigur se va realiza. Aceasta credintă a apărut din anii 127- 152 d.Chr., când astronomul grec Ptolemeu scria ca zeii privesc în aceste momente spre pămant, ne aud şi ne îndeplinesc cererile. Doar că această regulă nu se aplică în perioada perseidelor, când ai senzaţia că tot cerul s-a transformat într-un spectacol cu artificii.

În Evul Mediu, oamenii spuneau că stelele căzătoare anunţă naşterea unui prinţ. Această superstiţie s-a pierdut, desigur, dar altele s-au păstrat până în ziua de azi.

Sunt ţări care oamenii cred că au descoperit secretul îndeplinirii rapide a dorinţelor. Atunci când văd o stea căzătoare chilienii trebuie să ia o piatră în mână în timp ce spun ceea ce vor să li se îndeplinească , iar filipinezii se grăbesc să-şi facă nod la batistă cât e astrul în cădere, altfel pierd ocazia. Există şi zone în care oamenii cred că stelele căzătoare reprezintă un semn rău. De exemplu, în anumite regiuni din Asia se spune că o stea căzătoare anunţă război sau moarte.

Dacă stelele căzătoare nu ne influenţează destinul fără o solicitare din partea noastră, atunci Superluna cu siguranţă are un cuvânt de spus. Fenomenul a făcut spectacol în noaptea de 10 august. Dar ne şi influenţează destinul. Aceasta îi transformă pe cei născuţi în semnele de pământ în persoane foarte active. Cei mai norocoşi sunt Gemenii, Balanţa şi Vărsătorul Superluna va influenţa negativ semnele de apă.

Oricum v-ar influenţa, nu uitaţi ca în această noapte să priviţi cerul pentru că stelele vor face spectacol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Ploaia de stele şi umbrela cu zodii