Antena Meniu Search
x

Trenuri şi curse aeriene amânate, accidente rutiere şi drumuri închise. Ploaia înghețată a paralizat sudul țării!

România s-a blocat astăzi sub o ploaie de gheaţă. Maşinile, tramvaiele şi chiar copacii au fost acoperiţi cu un strat subţire de apă îngheţată.

Vezi și

România s-a blocat astăzi sub o ploaie de gheaţă. Maşinile, tramvaiele şi chiar copacii au fost acoperiţi cu un strat subţire de apă îngheţată. Poleiul a închis Autostrada spre mare şi două drumuri naţionale din Brăila şi Galaţi. Din cauza ploii de gheaţă, mai multe curse aeriene au fost amânate pe Aeroportul Otopeni.

Odată cu fenomenul freezing rain, totul a devenit casant. Crengile copacilor au inghetat, iar dacă vântul va continua sa sufle cu putere, atunci ar putea deveni un real pericol pentru localnici. 

La minus 3 grade, sub ploaia de gheaţă, tramvaiele şi autobuzele din Capitală au rămas în staţii. 

A plouat cu gheaţă şi în Ploieşti. 

Ploaia îngheţată e un fenomen care s-a produs la întâlnirea dintre două fronturi de aer. Unul mai cald, mediteranean, şi altul mai rece, siberian. 

Cel mai greu le-a fost şoferilor, care şi-au găsit maşinile blocate de gheaţă. 

Unii au făcut haz de necaz. 

Câteva sfaturi în asemenea situaţii ne pot ajuta să nu ajungem cu maşina în service. În loc să forţezi portiera, mai bine aplici un spray special. Dacă nu ai spray, sigur poţi prepara acasă un amestec din apă şi spirt. În niciun caz nu turna apă fierbinte pe parbriz pentru că rişti să-l spargi. Apoi, nu folosi racleta pe geamul îngheţat, iar după ce reuşeşti să intri în maşină, porneşte motorul şi dă drumul la încălzire!

Ploaia îngheţată a blocat şi Autostrada spre mare şi a întârziat mai multe curse feroviare. Este cod portocaliu de polei în Bucureşti şi în zece judeţe din sudul ţării. Două drumuri naţionale din Brăila şi Buzău au fost închise. 

În Braşov, un camion s-a răsturnat pe drumul acoperit cu gheaţă. 

Mai multe zboruri au fost anulate pe Aeroportul Otopeni din cauza vremii. Peste 1500 de pasageri au fost afectaţi. Au aşteptat cu orele degivrarea avioanelor. 

Riscul de polei se menţine până marţi seară, în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Trenuri şi curse aeriene amânate, accidente rutiere şi drumuri închise. Ploaia înghețată a paralizat sudul țării!