Antena Meniu Search
x

Ploile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară (Video)

Zeci de oameni izolaţi şi sute de gospodării, case şi drumuri inundate. Este bilanţul după doar 24 de ore de când ploile puternice au lovit din nou România. În Bistriţa-Năsăud, aluviunile aduse de ape au acoperit liniile de cale ferată, iar două trenuri au rămas blocate. Iar pericolul nu a dispărut.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 17:29

Vezi și

Zeci de oameni izolaţi şi sute de gospodării, case şi drumuri inundate. Este bilanţul după doar 24 de ore de când ploile puternice au lovit din nou România. În Bistriţa-Năsăud, aluviunile aduse de ape au acoperit liniile de cale ferată, iar două trenuri au rămas blocate. Iar pericolul nu a dispărut. Nici în următoarele zile nu scăpăm de vremea rea, ne anunţă meteorologii.

În doar câteva ore, grindina a făcut prăpăd, iar viiturile au măturat totul în cale. Peste 30 de localități din Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Timiș au fost afectate.

Zeci de pompieri au intervenit în judeţele afectate de fenomene meteo severe

Când apa a început să năvălească, zeci de oameni din Bistrița-Năsăud şi-au părăsit casele. Nu au apucat însă toţi. În mijlocul puhoaielor, mulţi au rămas captivi în locuinţe după ce apa a ajuns la peste un metru şi jumătate înălţime.

Zeci de pompieri au intervenit de urgenţă. Pe braţe, unul dintre salvatori a reuşit să scoată teafăr dintr-o casă şi un copil. Disperaţi, oamenii s-au salvat şi unii pe alţii din calea viiturilor. 

În localitatea Jelna, ce nu a distrus apa a pus la pământ grindina. La mai bine de 12 ore de la potop, gheaţa încă nu s-a topit. Deci, imaginaţi-vă, ce a mai rămas întreg din grădinile oamenilor. 

În comuna Feldru, aluviunile aduse de viituri au ajuns şi pe calea ferată. Două trenuri au rămas blocate miercuri. 

60 de oameni, izolaţi de inundaţii în judeţul Maramureş

Ploaia torenţială a venit cu grindină şi în oraşele Năsăud şi Bistriţa. Zeci de case, instituţii publice şi drumuri au fost inundate. 

În comuna Vişeu de Jos, din Maramureş, 60 de oameni au rămas izolaţi. Apele au rupt singura cale de acces spre casele lor, un pod. 

În Mureş, miercuri după-masă, în doar câteva minute, totul a fost acoperit de un strat gros de gheaţă.

O localnică spune că "umai o dată ce a tunat şi o gheaţă a căzut de am crezut că pierim cu totul. Aşa nu ne-a bătut Dumnezeu niciodată".

După lăsarea întunericului, viiturile au amplificat dezastrul.

Până joi seară, râurile şi pârâurile din mai multe localităţi din Maramureş, Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud sunt sub cod galben de inundaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ploile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară (Video)