Antena Meniu Search
x

Video Podul de la Brăila, fără drumuri de legătură. Nu va putea fi utilizat atunci când lucrările vor fi finalizate

Avem pod, nu şi drumuri până la el. Lucrările la podul peste Dunăre de la Brăilă avansează de la o zi la alta, iar inaugurarea bate la uşă. Până vom putea circula pe el vom mai avea însă de aşteptat, pentru că drumurile de legătură nu există încă. Ministrul Transporturilor a anunţat luna trecută că începe turnarea asfaltului pe primii şapte kilometri de şosea, dar lucrările s-au împotmolit înainte să înceapă.

de Adrian Obreja

la 09.04.2021, 15:22

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Lucrările avansează de la o săptămână la alta. În acest moment, picioarele podului, atât de pe malul brăilean cât şi de pe malul tulcean au fost ridicate la înălţime aprevăzută în contract. Vorbim de aproximativ 180 de metri, la fel şi grinzile de rigidizare au fost ridicate şi ele, patru grinzi care cântăresc fiecare peste 400 de tone.

Fără drumuri de legătură, podul nu poate fi utilizat

Se lucrează şi la blocul de ancoraj al viitoarelor cabluri care vor susţine podul, însă există o mare problemă, în acest moment: drumurile de legătură pentru acest pod. Este nevoie de aproximativ 20 de kilometri de drumuri de legătură, dar autorităţile au emis autorizaţie de construcţie abia pentru 7 km şi asta s-a întâmplat abia luna trecută. Fără aceste drumuri de legătură, podul nu poate fi utilizat atunci când lucrările vor fi finalizate, vorbim despre finalul anului 2023. Este vorba despre sensuri giratorii care vor face legătura cu drumul Naţional dintre Galaţi şi Brăila, dar şi cu drumul de centură al municipiului Brăila.

Aceste drumuri în mod normal ar fi trebuit să înceapă să fie construite odată cu construcţia podului, astfel să fie gata în acelaşi timp,dar autorităţile s-au mişcat foarte greu, iar după un an şi jumătate de la începerea construcţiei podului ele abia au fost autorizate. În acest moment, inginerii de la şantier spun că urmează o etapă foarte importantă, undeva la începutul lunii iunie vor fi trase primele cabluri care vor susţine podul.

Până atunci vor fi trase alte cabluri de ghidaj, iar operaţiunea va fi foarte interesantă pentru că aceste cabluri vor fi trase pe sub albia Dunării, operaţiune care se va desfăşura cu ajutorul unor scafandri, ca după să treacă la etapa cablurilor de susţinere ale podului. Până atunci inginerii constructori japonezi vor monta o serie de piese metalice care vor face parte din ghidajul cablurilor podului. Rămâne de văzut când vor fi autorizate şi celelalte drumuri de legătură, ceilalţi treisprezece kilometri din totalul de douăzeci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Podul de la Brăila, fără drumuri de legătură. Nu va putea fi utilizat atunci când lucrările vor fi finalizate