Pofticioşii au luat cu asalt Târgul de Ziua Recoltei
Carne la proţap, tocăniţe delicioase sau gustări dulci, toate gătite după secretele gospodarilor din Transilvania.
Carne la proţap, tocăniţe delicioase sau gustări dulci, toate gătite după secretele gospodarilor din Transilvania. Pentru cei mai friguroşi, comercianţii au venit cu licori după reţete de zeci de ani. Pofticioşii şi-au făcut provizii pentru toată iarna.
În ziua recoltei, fiecare gospodar a venit la târg cu ce-a avut mai bun. "Am încercat să încântăm onoratul public şi invitaţii cu o deosebită tocăniţă din unghii de porc cu ciolan. Am readus aceste răcituri sub formă caldă, tocăniţă. Păcat că prin intermediul lentilei de la camera de filmat nu puteţi să savuraţi şi să simţiţi mirosul."
Însă imaginile vorbesc de la sine. Iar pe lângă tocăniţă, carnea la proţap a atras privirile multor pofticioşi.
N-au lipsit nici bograciul, babgulyaş-ul, prăjiturile sau dulceţurile. Aşa că, pe lângă gustat, mulţi şi-au făcut şi provizii pentru iarnă.
Şi tot după reţete vechi s-au preparat şi băuturile. Numai bune pentru cei care vor să se încălzească pe o aşa vreme.
La festival, agricultorii şi-au etalat şi rezultatele muncii de anul acesta. Iar producţia, spun ei, a fost bună.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰