Antena Meniu Search
x

Video Poliția Animalelor a intrat în acțiune. Chiar şi adăposturile vor fi verificate

A fost înfiinţată de mai multe luni, dar abia acum este funcţională. Vorbim despre Poliţia Animalelor, o instituţie la care vom putea raporta, de acum înainte, cazurile de abuz împotriva necuvântătoarelor.

de Redactia Observator

la 07.02.2021, 10:39

Vezi și
  • Chiar şi adăposturile de animale vor fi verificate.
  • Unul dintre ele chiar a fost împânzit, ieri, de zeci de poliţişti, dar cu scopuri bune.

Noii poliţişti îi pot sancţiona pe agresori, dar pot face verificări şi la adăposturi. Un astfel de centru, cu 200 de căţei, a fost împânzit, ieri, de agenţi. N-au venit să dea amenzi, însă, ci să hrănească patrupezii.

Înfiinţată prin lege în luna octombrie a anului trecut, Poliţia Animalelor are acum structuri în toate judeţele pentru a acţiona.

Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor: Poate fi considerat punctul zero, deşi a fost şi anterior punctul 0, când a fost înfiinţată această direcţie. Mai avem însă de lucrat la a ocupa întreaga schemă de personal, dar, în acest moment sunt pregătiţi să intervenim în orice judeţ al ţării.

Poliţia animalelor are în schemă 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinar

Maria Baciu, vicepreşedinta Clubului Blue Knights Romania III: Suntem alături de colegii de la politia animalelor şi sperăm să fie un semnal pt toată lumea că ceva trebuie făcut şi pt necuvântătoare. Indiferent că este vorba despre agresarea animalului, de stingiuirea lui, de lăsarea fără adăpost, fără hrană, este infracţiune.

Alin Apostol, preşedintele Asociaţiei Samurai Civic Club România: Nu-i uman, până la urma urmei, să chinui nişte animale. Trebuie să răspundă în faţa legii cei care fac acest lucru.

Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor: Cei care intenţionează să comită astfel de fapte ar trebui să ştie că, elementul de noutate este şi dosarul penal care fi întocmit în acest sens, dar şi extragerea animalului din mediul în care el se află în dificultate şi plasarea într-un adăpost.

Poliţiştii au donat două tone de mâncare unui adăpost din Prahova

Chiar şi adăposturile de animale vor fi verificate. Unul dintre ele chiar a fost împânzit, ieri, de zeci de poliţişti. Însă nu pentru verificări, ci pentru hrănirea animalelor. Alături de mai multe asociaţii ale motocicliştilor, poliţiştii au donat două tone de mâncare unui adăpost din Prahova.

Maria Baciu, vicepreşedinta Clubului Poliţiştilor Motociclişti Blue Knights Romania III: Suntem toţi iubitori de animale, eu personal, la sediul locului de muncă am adoptat o pisică şi un câine, de care avem grijă.

Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, a cărei activitate se desfășoară pentru prevenirea și combaterea faptelor îndreptate împotriva animalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Poliția Animalelor a intrat în acțiune. Chiar şi adăposturile vor fi verificate