Antena Meniu Search
x

Poliţia Română a cumpărat 400 de benzi cu ţepi, pentru blocarea mașinilor conduse de infractori

Urmăririle ca-n filme din trafic ar putea deveni istorie. Poliţia Română a cumpărat 400 de benzi cu ţepi, ca să blocheze mașinile, atunci când șoferii încalcă legea. Echipamentele au fost testate cu succes la Suceava.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 15.10.2020, 22:47

Vezi și
  • Benzile cu țepi au fost testate la Suceava.

Câteva secunde, un set de benzi cu ţepi să fie întins de-a latul şoselei şi maşina rămâne blocată. Precizia aruncării este atât de mare, încât şoferii care încalcă legea nu mai au nicio şansă să scape. 

Cu astfel de dispozitive încearcă Poliția Română să îi prindă pe infractori. Roata mașinii se sparge în nici trei secunde din momentul în care trece peste un astfel de dispozitiv. 

Procedura este destul de simplă. În momentul în care un şofer nu opreşte la semnalele agentului de poliţie, numărul maşinii cu pricina este transmis prin staţie către colegii din zonă, pregătiţi să intervină în orice moment. 

Radu Gâtan, subcomisar: Se amplasează acest dispozitiv, urmând o blocare forțată a acestuia. O dată afectate pneurile cu acest dispozitiv, cu siguranță nu își va mai continua direcția de deplasare.

De două săptămâni, cele 400 de dispozitive de blocare forţată a maşinilor au intrat în dotarea Poliţiei Române. Şi au şi fost testate cu succes la Suceava, în timpul unei urmăriri în trafic. 

1,5 milioane de ţigări au fost confiscate atunci de agenţii de poliţie. 

Aproape 260 de mii de lei au costat cele 400 de benzi pentru blocarea forţată a maşinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Poliţia Română a cumpărat 400 de benzi cu ţepi, pentru blocarea mașinilor conduse de infractori