Antena Meniu Search
x

Poliţist cu capul în nori, la Alba. A amendat un şofer, dar a uitat să treacă suma

Un poliţist din Alba, chitit să-i dea o amendă usturătoare unui şofer, a uitat să scrie pe procesul verbal chiar suma pe care urma să o plătească amendatul.

de Redactia Observator

la 13.11.2019, 21:13

Şofer amendat de un poliţist cu...nimic
Un poliţist a amendat un şofer, dar a uitat să treacă suma pe amendă - Poliţia Rutieră

Un poliţist din Alba, chitit să-i dea o amendă usturătoare unui şofer, a uitat să scrie pe procesul verbal chiar suma pe care urma să o plătească amendatul.

Şoferul şi-a dat seama când s-a dus la ghişeu să plătească amenda, iar funcţionara l-a întrebat cât are de plată, pentru că pe amendă nu scrie suma.

Cel mai uituc poliţist, la Alba. A uitat să treacă suma pe o amendă

Un bărbat din Alba Iulia a vrut să plătească o amendă primită, în trafic, de la un agent de poliție al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, dar a avut parte de o surpriză. Când a ajuns la biroul de Taxe și Impozite, nu a putut face plata din cauza unei mici probleme: pe procesul verbal, polițistul constatator a omis să scrie suma de bani cu care l-a amendat pe șoferul în cauză, informează alba24.ro.

Evident, şoferul a cerut în instanţă anularea procesului verbal.

"Agentul constatator i-a solicitat actele de la mașină și i-a spus bărbatului că are un stop defect. Acesta i-a înmânat actele polițistului și i-a zis că va remedia defecțiunea când ajunge acasă, deoarece era foarte aproape de domiciliu. Cu toate acestea, polițistul i-a luat actele, s-a deplasat la mașina poliției, spunând petentului să aștepte până ce îi va întocmi un proces verbal cu cele constatate. După câteva minute, petentul a fost chemat de către agentul constatator, arătând că i s-a scris o amendă pe motivul că nu ar fi purtat centura de siguranță, agentul spunând că, dacă îl amendează pentru defecțiuni la sistemul de lumini, trebuie să îi rețină și certificatul de înmatriculare. Petentul l-a rugat pe agentul constatator să îi scrie doar un avertisment, însă acesta a refuzat, spunându-i să fie mulțumit că nu îi reține certificatul de înmatriculare. Petentul a arătat că acesta este și motivul pentru care a semnat procesul verbal, deși era convins că este întocmit ilegal și abuziv”, se arată în motivarea Judecătoriei Alba Iulia.

Suma pe care ar fi trebuit să o plătească bărbatul era de 290 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Poliţist cu capul în nori, la Alba. A amendat un şofer, dar a uitat să treacă suma