Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţist din Olt dat afară din Poliţie, după ce s-a implicat nejustificat într-un dosar de criminalitate organizată

Un poliţist din Olt, de la Serviciul Rutier, a fost destituit din Poliţie, după ce s-a implicat nejustificat într-un dosar penal, în care se efectuau cercetări privind criminalitatea organizată. Colegii săi au făcut şi o percheziţie la locuinţa acestuia.

de Cristian Ionescu

la 28.08.2019 , 12:25

Un poliţist din Olt a fost destituit, după ce s-a implicat într-un dosar penal - foto hepta

Un poliţist din Olt, de la Serviciul Rutier, a fost destituit din Poliţie, după ce s-a implicat nejustificat într-un dosar penal, în care se efectuau cercetări privind criminalitatea organizată.

Colegii săi au făcut şi o percheziţie la locuinţa acestuia.

Poliţist din Olt dat afară din Poliţie, după ce s-ar fi implicat nejustificat într-un dosar de criminalitate organizată

Articolul continuă după reclamă

Poliţiştii informează că, în urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție.

Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Poliţist din Olt dat afară din Poliţie, după ce s-a implicat nejustificat într-un dosar de criminalitate organizată