Antena Meniu Search
x

Polițiștii au dat avertismente verbale celor care nu au purtat mască în prima zi a stării de alertă

Aglomeraţie, sancţiuni date verbal şi străzi pline de oameni. După două luni în care au stat în case, românii au profitat de relaxarea măsurilor şi au ieşit din case dis-de-dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 21:12

Vezi și
  • Mijloacele de transport în comun, populate la doar un sfert din capacitate.
  • De luni, intrarea în mijloacele de transport în comun nu mai este permisă celor care nu au mască.

Pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Purtarea măştilor n-a intrat încă în reflexul oamenilor, dar, în lipsa unor amenzi, poliţiştii şi jandarmii au putut să aplice doar legea bunului-simţ.

Masca a devenit obligatorie în spaţiile închise. Dar singura armă pe care o au poliţiştii împotriva celor care nu respectă regula este avertismentul verbal.

La toate stațiile de metrou din Capitală sunt polițiști și jandarmi care verifică fiecare călător. Trebuie să avem mască și să o purtăm corect. În caz contrar, nu putem să ajungem în subteran.

În autobuze sau tramvaie, cei mai mulţi au respectat noile reguli. Însă pentru unii masca de protecţie a rămas opţională.

Săptămâna viitoare, întreaga flotă a Societăţii de Transport Bucureşti va reveni pe şosele. Printre mijloacele de transport se va număra şi primul autobuz hibrid. În el însă, din cauza restricţiilor, vor putea să urce doar 27 de pasageri, nu 100, atât cât este capacitatea maximă.

De luni, controlorii STB nu îi vor mai lăsa pe călători să urce dacă nu au mască. Tot ei se vor asigura că este păstrată distanţa de un metru şi jumătate între oameni.

Marile bulevarde au fost şi ele dovada că oamenii abia aşteptau prima zi de liberă circulaţie.

După două luni, în intersecţii au reapărut ambuteiajele. Cel mai probabil, firmele de ride sharing vor creşte tarifele. În plus, şoferii vor face selfie-uri pentru a demonstra şefilor că poartă mască.

În mod surpinzător, parcurile au fost mai mult goale. Doar câţiva oameni s-au plimbat pe alei. Mai mulţi au fost cei care au dezinfectat spaţiile verzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Polițiștii au dat avertismente verbale celor care nu au purtat mască în prima zi a stării de alertă