Antena Meniu Search
x

Politistul mutilat in explozia unui club din Sighetu Marmatiei vrea dreptate

A avut o sansa la o suta sa invinga moartea. Si a reusit. Acum, lupta in justitie pentru adevar. Si pare o lupta mult mai apriga. Politistul mutilat in explozia unui club, la Sighetu Marmatiei, spera sa-si gaseasca dreptatea. Chiar si intr-un proces care va dura ani

Vezi și

Darius iese rar din casa. Nu vede. Vorbeste greu. Se misca greu. A facut insa un efort. In sala de judecata, a intrat cu emotii.

Un an a trecut de la explozia care l-a nenorocit. Si sapte luni de cand procesul, in urma caruia vinovatii ar trebui pedepsiti, treneaza. Stie ca mai are de asteptat. “Un termen de doi-trei ani ar fi rezonabil pentru a se finaliza procesul. Probabil, se va amana din nou”, a spus acesta.

S-a intamplat asa cum a banuit. Doar patru din cei 11 inculpati si-au recunoscut vina. Ceilalti sapte nici macar nu au venit la proces. “In principal, daunele sunt morale, raportate la leziunile de care acesta a suferit in urma exploziei”, a declarat avocatul Flaviu Avram.

Si Darius a suferit de pe urma exploziei. Era unul dintre anchetatorii care, pe 19 februarie, anul trecut, au intrat in cladirea avariata de o prima deflagratie. Nu apucase sa termine cercetarile cand asuflul celei de-a doua explozii l-a pus la pamant. O acumulare de gaze a aruncat din nou in aer cladirea. Pentru ca nimeni nu inchisese gazul. Un avion militar l-a transportat la Bucuresti mai mult mort decat viu. Cu arsuri pe 80 la suta din corp. “In primele zile, le-au spus celor din familie, ca am unu la suta sanse sa supravietuiesc”, a marturisit barbatul.

Cu o putere care i-a uimit si pe medici, a luptat. Trei luni a stat in coma. La capatul lor, insa, a avut acea sansa la o suta sa scape cu viata. Invata insa sa traiasca din nou. Intr-o lume a umbrelor. Cu chipul brazdat de cicatrici. Si cu dureri cumplite. Darius are nevoie urgenta de operatii. “Din pacate, starea sanatatii dansului este precara”, a subliniat avocatul.

Dar 15.000 de euro il costa numai interventia in urma careia si-ar putea recapata vederea. Bani la care nici n-are cum sa mai spere. Deocamdata, traieste din salariul pe care-l va primi in continuare pana la finalizarea procesului. Si din care trebuie sa intretina si o sotie si doi copii. La despagubiri, nu poate spera decat atunci cand magistratii vor da un verdict final in cazul exploziei de la Sighetu Marmatiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Politistul mutilat in explozia unui club din Sighetu Marmatiei vrea dreptate