Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pomii fructiferi din Băile Tuşnad au fost tăiaţi pentru a scăpa de urşi. 24 de copaci au fost anual sursă de hrană

Pomii fructiferi aflaţi pe domeniul public în staţiunea Băile Tuşnad vor fi tăiaţi. E compromisul pe care îl fac autorităţile locale, ca să ţină departe urşii de oraş. Şi asta pentru că, spun oficialii, în fiecare toamnă, copacii au fost sursă de hrană pentru animale.

de Iulia Pop

la 21.04.2022 , 14:25

Primarul orașului, Butyka Zsolt, a explicat, într-o postare pe Facebook, că aceasta este una dintre soluțiile identificate de un grup de lucru, format din voluntari, care lucrează la găsirea unor soluții viabile privind rezolvarea problemelor create de urşi.

Printre aceste soluții se numără și tăierea pomilor fructiferi care se află de-a lungul străzilor, după ce s-a constatat că aceștia au asigurat mare parte din hrana urșilor care veneau în oraș, în timpul toamnei. Mai exact 24 de pomi care au reprezentat 70% din hrană, fiind vorba în principal despre meri şi pruni sălbatici.

Vor fi plantaţi alţi copaci la asigurarea Administraţiei Locale. De asemenea, vor fi înlocuite şi coşurile de gunoi de pe stâlpi şi vor fi puse tomberoane subterane. Anul trecut, din totalul de 500 de apeluri primite prin care se semnala prezenţa urşilor, peste 150 au fost înregistrate din Băile Tuşnad.

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Pomii fructiferi din Băile Tuşnad au fost tăiaţi pentru a scăpa de urşi. 24 de copaci au fost anual sursă de hrană