Antena Meniu Search
x

Romulus Pascaru, pompierul cu suflet de artist care transformă durerea în picturi şi poezie

Zi de zi luptă pentru a salva vieţi. Iar la finalul turelor extenuante, experienţele prin care trece devin artă. Este povestea unui pompier constănţean, care transformă durerea şi tragedia în picturi şi versuri emoţionante.

de Redactia Observator

la 12.10.2020, 17:09

Vezi și
  • Poeziile şi cântecele sale îi sensibilizează pe toţi cei care le aud.
  • Aflaţi povestea salvatorului poet în materialul video.

De 15 ani, Romulus Pascaru este pompier. La misiunile la care a participat în decursul anilor a văzut lucruri care cu greu pot fi suportate. Toată suferinţa şi toate tragediile ce i-au trecut prin faţa ochilor au fost transformate. în versuri.

Romulus Pascaru, plutonier major: Prin cântec ne exprimăm nu numai fericirea, dar şi tristeţea şi durerea. Am pierdut un coleg chiar în timpul turei mele. Am plecat de la o intervenţie la altă intrevenţie chiar atunci când s-a întâmplat evenimentul. Dumnezeu să-l ierte şi am fost foarte impresionat de ce-a intamplat. Dar m-a motivat să scriu câteva versuri care au devenit ulterior melodie.

Emoţiile devin astfel muzică, pictură, sculptură sau poezie.

Îngeri cu aripi de tablă mă aşteaptă acolo să vin, pe drumul acela destin, în noaptea cea mai neagră plătiseră moarte în avans, călcând pedala mai tare, eu vin să opresc acest dans dintre oameni şi fiare.

Scrise în 2005, după primul eveniment tragic la care Romulus a luat parte și care l-a marcat, versurile au devenit apoi pictură.

Romulus Pascaru, plutonier major: A fost un accident foarte tragic in anul ala, cu trei decedati. Un autoturism înfipt sub un tir.

Simţul artistic îl are din copilărie. Iar cea care l-a îndemnat prima oară să scrie a fost chiar învățătoarea lui. Apoi şi-a descoperit şi pasiunea pentru pictură şi sculptură. Colegii lui Romulus care i-au devenit a doua familie sunt mândri de el.

Iordan Stoian, subofițer operativ principal: Colegul meu este un instructor desăvârşit şi un pompier adevărat. Şi mă bucur că sprijin ceva ce face să aducă un plus de valoare instituţiei noastre.

Adrian Culiţă, plutonier major: Îl cunosc de peste 15 ani este un pofesionist, un familist convins şi este artistul nostru.

Pe lângă artă și familie, Romulus își dedică viața meseriei de pompier. Lucrează atât cu echipajul SMURD, cât și pe autospeciala de descrcerare.

Romulus Pascaru, plutonier major: Se spune că unii oameni sunt făcuţi să facă anumite lucruri. Porbabil şi eu am fost creat să fac ce fac acum meseria pe care o fac acum.

Romulus Pascaru are trei copiii şi şi-ar dori ca măcar unul dintre ei să-i calce pe ume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Romulus Pascaru, pompierul cu suflet de artist care transformă durerea în picturi şi poezie