Antena Meniu Search
x

Fermierii au venit cu carne proaspătă de porc, la târgul de la Călugăreni. Puţini clienţi s-au înghesuit totuşi să cumpere

Cu o lună înainte de sărbători, în târgul de la Călugăreni, fermierii vând carne proaspătă şi chiar animale vii.

Vezi și

Până la decoraţiuni, se pregăteşte porcul de Crăciun. Cu o lună înainte de sărbători, în târgul de la Călugăreni, fermierii vând carne proaspătă şi chiar animale vii. Cu toate că marfa e pe alese, producătorii se plâng de vânzări slabe: puţini clienţi mai vin să negocieze la tarabă produsele pe care le vor pune pe masa de sărbători.

Negustorii au scos porcii pentru Crăciun la vânzare încă din toiul nopţii. Târgul de la Călugăreni era principala sursă de unde mii de bucureşteni se aprovizionau anii trecuţi, pentru că marfa e ecologică şi vine direct de la producător.

Astăzi, comercianţii spun că vânzările nu mai merg ca altădată.

Niculae Ion, fermier: "Deocamdată nu mi-a ieşit niciun ban, eu am cerut 1.300 RON pe el! Dar până acum nu mi s-a oferit mai mult de 9.000!"

Un kilogram de porc în viu costă între 8 şi 11 lei, în timp ce carnea tranşată ajunge şi la 30 de lei.  Prea mult pentru românii care aleg adesea produse mai ieftine aduse de peste hotare. Aşa am ajuns într-o situaţie incredibilă: din două fripturi de porc de pe mesele românilor, una este de import. 

Cine nu alege porcul, are alternative. Preţul unei gâşte poate ajunge până la 60 de lei, în timp ce un curcan se vinde şi cu 180 de lei. 

Nu toţi clienţii le-au pus gând rău animalelor scoase la vânzare. 

"Eu am venit doar să mă plimb în târg, să vâd animalele, mi-e foarte drag de ei! Eu am venit doar să îi privesc, ca la grădina zoologică", spune o femeie venită la târg.

Târgul de la Călugăreni se organizeză în fiecare duminică, încă de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şi reuneşte săptămânal peste 200 de producători şi fermieri din zona de sud a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Fermierii au venit cu carne proaspătă de porc, la târgul de la Călugăreni. Puţini clienţi s-au înghesuit totuşi să cumpere