Antena Meniu Search
x

POVESTE CUTREMURĂTOARE! Casa din remorca unui TIR

Trei copii de la marginea Capitalei trăiesc într-o remorcă de TIR. Dureros pentru cei mici este că şi-ar putea pierde şi mama din cauza unei boli crunte. Are cancer ovarian.

Vezi și

 Trei copii de la marginea Capitalei trăiesc într-o remorcă de TIR. Dureros pentru cei mici este că şi-ar putea pierde şi mama din cauza unei boli crunte. Are cancer ovarian.

Cu toate acestea, ei nu capitulează şi încă mai speră că soarele va răsări, cândva, şi în remorca în care stau.

Timişoara 80 JZV. Este numărul de înmatriculare al unei case. O casă făcută dintr-o remorcă de tir, parcată la periferia Capitalei.

Ştefan numără nişte geamuri inexistente. Atâtea şi-ar fi dorit el să fie în locul unor grilaje din fosta remorcă. Băieţelul locuieşte aici împreună cu părinţii, cu fratele şi sora lui mai mică. Sunt cinci suflete care speră ca peste noapte rulota să se transforme într-o locuinţă adevărată.

N-are nici toaletă, nici bucătărie. Sunt improvizate într-o magazie. Lumină şi apă iau de la vecini. Dar au bibliotecă şi o sobă. Este tot ce le-a rămas din locuinţa care le-a luat foc, după ce unul dintre băieţi s-a jucat cu fierbătorul de cafea la priză.

Soarta i-a făcut să piardă şi o altă casă, în urma unui proces al tatălui cu fosta soţie. Aşa au ajuns pe străzi, nevoiţi să ia o remorcă şi, din mila unor oameni, să o aşeze pe o palmă de pământ. Acum singura lor bogăţie sunt copiii.

Mama celor trei copii munceşte, deşi n-are voie. Medicii i-au interzis să facă efort. Are cancer şi nevoie urgentă de intervenţie chirurgicală.

Ar fi trebuit să facă şi tratament, dar n-ar banii. Lucrează ca ajutor de vânzător, iar salariul se duce pe nevoile zilnice ale copiilor.

Nici tatăl nu a obosit. Ar munci cu ziele, deşi este pensionat pe caz de boala. Artrită, probleme la ficat. Dar, nu se dă bătut. A făcut cerere la primăria sectorului 6 pentru o locuinţă socială, dar n-a primit răspuns.

Pentru aceşti copii, copilăria s-a încheiat abrupt. Ar da orice să poată ajuta şi ei. Să o ajute pe cea care le-a dat viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » POVESTE CUTREMURĂTOARE! Casa din remorca unui TIR