Antena Meniu Search
x

Poveste de nota 10. Mihai Manucu, campionul care a învățat de la cei mai buni

Anul trecut a obţinut locul doi la Balcaniade. Ceea ce este cu adevărat remarcabil mai ales când vă veţi afla că are... aproape 13 ani. Mihai Mănucu este campion la judo şi... copilul nostru de 10 de astăzi. Mihai se antrenează cât de des poate și nu oricum, ci alături de o campioană.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 18.08.2020, 14:30

Vezi și
  • Mihai îşi doreşte locul I la Olimpiada de Judo.
  • A descoperit judo din întâmplare, la televizor.

A decoperit judo din întâmplare, în timp ce se uita la televizor. Avea numai cinci ani. Acum Mihai Manucu are aproape 13 și multe victorii obținute de-a lungul timpului.

Mihai Mănucu, sportiv: Am luat loc 2 la Balcaniadele din 2019, am luat locul I la națioalele din 2019, loc 2 la Naționalele din 2019, locul II la festivalele din 2019. Sunt bucuros că am ajuns acolo. E un loc bun, e greu să ajungi la balcaniadă, trebuie să câștigi naționalele, la naționalele din 2019 am luat locul I, așa am reușit să mă calific 

Sunt premii pentru care a muncit mult. Nu singur, ci susținut la fiecare pas de familie și de antrenoarea lui, Alina Dumitru.

Sportiva de performanță a câștigat de opt ori titlul de campioană europeană și a fost  de două ori medaliată la Jocurile Olimpice. A obținut aur la Beijing în 2008 și argint la Londra, în 2012.

Alina Dumitru, antrenoare: El clar m-a depășit și sper să mă depășească și mai târziu, pe lângă faptul că trebuie să ai o ambiție de fier, trebuie să nu te facă nimeni și nimic să dai înapoi.

Și asta l-a învățat și pe Mihai.

Mihai Mănucu, sportiv: Să știi ce să faci pe moment că nu prea poți să plăuiești nimc, judo-ul e pe moment, pe meci; trebuie să te încălzești, să eviți loviturile, antrenamentele pot fi de forță sau de tehnică

Alina Dumitru, antrenoare: El a început performanța mai repede decât am început-o eu, eu am început judo la 12 ani și performanța a venit mult mai tarziu, la el a venit mult mai repede. Este foarte talentat, ambițios și el, nu se lasă și vine și îmi spune că vrea mai mult, arată că poate

Violeta Ivana, mama lui Mihai: Mihai este un băiat bun, muncitor, este devotat acestui sport, judo-ul, care pt el este o pasiune își dorește foarte mult să aibă performanțe și trebuie susținut și încurajat în continuare și va ajunge cu siguranță la rezultatele antrenoarei

Alina Dumitru, antrenoare: Ne antrenăm în parc, împreună cu ceilalți sportivi, încercăm să găsim soluții pentru a nu îi scoate pe copii din priză, măcar pregătirea fizică să o aibă.

Cea mai mare dorință a lui Mihai este acum să obțină locul I la Olimpiada de Judo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Poveste de nota 10. Mihai Manucu, campionul care a învățat de la cei mai buni