Antena Meniu Search
x

Bogdan Veselovski, românul care a făcut turul lumii cu 5 dolari pe zi: A fost o experiență inedită să am prilejul să cunosc locuri deloc turistice

După o călătorie de 30.000 de kilometri prin 66 de ţări şi după câteva luni de pandemie petrecute în Asia, Bogdan Veselovski, românul care a făcut înconjurul lumii cu doar 5 dolari pe zi, a reuşit să ajungă înapoi acasă. Ne-a împărtăşit din experienţa lui în următorul material.

de Lucsandra Săndulescu

la 16.08.2020, 23:37

Vezi și
  • Bogdan a văzut cum e să fii primit cu brațele deschise doar pentru că era un călător
  • Pandemia de coronavirus l-a prins pe Bogdan în Asia

Bogdan a bătut lumea în lung şi în lat cu autostopul şi cu un buget la limita supravieţuirii , în jur de 20 de lei pe zi. După ce a făcut El Camino şi a trecut prin 14 ţări europene drumurile l-au purtat spre polul frigului.

A fost un traseu ca-n Asia Express, dar singur, pe cont propriu. În timpul călătoriei prin Asia, a izbucnit pandemia de coronavirus.

Lucsandra Săndulescu, reporter Observator: Tu, în perioada asta, ai plecat cu o asigurare de călătorie?

Bogdan Veselovski, călător: Nu, niciodată nu mi-am făcut asigurare. 

Lucsandra Săndulescu, reporter Observator: Și nu ti-a fost teama că te-ai putea infecta, că nu vei fi tratat? 

Bogdan Veselovski, călător: Este cumva contrar principiului meu de a călători și de viață! Dacă gândești pozitiv, nu ți se întâmplă nimic și totul va fi bine!

Situaţia s-a înrăutăţit atunci când autorităţile au început repatrierea turiştilor străini. Doar că Bogdan nu şi putea permite un bilet de avion. Era îngrijorat însă pentru mama lui care era în Torino, unul din focare Italiei.

Bogdan Veselovski, călător: Când eram acolo îți dai seama că eram îngrijorat pentru mama, mama fiind aici, în zona roșie și ea, de asemenea, ca o mamă, era îngrijorată mereu!

Spaima s-a transmis în celălalt capăt al lumii.

Rosita Veselovski, mama lui Bogdan: A fost cumplit pentru căeu am trăit aici clipe pe care nu le mai pot reproduce, cu spaime, cu neliniștile mele. A fost pentru prima dată când mi-a fost frică că nu o să îl mai văd!

Dar Bogdan şi mama lui sunt din nou împreună de o săptămână.

Bogdan Veselovski, călător: A fost o experiență inedită să am prilejul să cunosc locuri deloc turistice, să văd cu adevărat cum e să fii primit cu brațele deschise doar pentru că sunt un călător și se bucură că îi vizitez.

Am timp să mă reculeg acum, să stau să imi sortez pozele, să mă gândesc. Poate voi scrie ceva, să mă ocup şi de canalul de Youtube.

Şi să îşi facă planuri pentru noi călătorii atunci când virusul va fi învins! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Bogdan Veselovski, românul care a făcut turul lumii cu 5 dolari pe zi: A fost o experiență inedită să am prilejul să cunosc locuri deloc turistice