Antena Meniu Search
x

Povestea detinutului N0049. Adrian Nastase, liber dupa 270 de zile in spatele gratiilor

Adrian Nastase a fost eliberat pentru ca nu reprezinta un pericol public, e intelectual si a stat destul dupa gratii. Au fost cele trei argumente care i-au convins pe judecatori sa-l lase liber.

Vezi și

La iesirea din penitenciar, fostul premier a fost intampinat de fiul sau cel mare, care a asteptat toata ziua, cu sufletul strans, verdictul.

Tratamentul la care a fost supus Nastase a generat o intreaga discutie. De fiecare data cand a fost dus la instanta, a fost surprins fara catuse. In plus, este transportat de fiecare data singur, fara alti detinuti. Raspunsul penitenciarului a fost simplu: Nastase nu prezinta vreun pericol.

In fata judecatorilor, Adrian Nastase si-a depanat amintirile din inchisoare: “In penitenciar am vazut multe lucruri, am incercat sa ajut, au fost oameni care au stat si m-au ascultat”.

In penitenciar a scris trei carti, a dat lectii si chiar i-a invatat pe detinuti sa citeasca.

Sala de judecata s-a transformat in sala de spectacol. Adrian Nastase si-a terminat pledoaria in aplauzele sustinatorilor.

Dupa sase ore, Nastase a ajuns inapoi la Jilava.

In timp ce Nastase isi facea bagajele, cei trei judecatori de la Tribunalul Bucuresti fãceau jocurile. Doi au vrut eliberarea. Cel de-al treilea a respins-o. In meciul dintre ei, fostul premier a castigat.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Povestea detinutului N0049. Adrian Nastase, liber dupa 270 de zile in spatele gratiilor