Antena Meniu Search
x

Povestea gimnastei românce FĂRĂ PICIOARE care a cucerit America!

Nu are picioare, dar are o putere extraordinară. O campioană fără egal de origine română

Nu are picioare, dar are o putere extraordinară. O campioană fără egal de origine română

A devenit campioană la sărituri la sol, deşi s-a născut fără picioare. “Dacă nu te laşi copleşit de limite, atunci poţi gândi aşa: pot face orice!”, a declarat Jennifer Bricker.

Părinţii biologici din România au abandonat-o imediat după naştere. “M-a durut să văd cum o fetiţă a fost abandonată în spital. Nu avea picioare, aşa că m-am gândit că avea nevoie de o familie care să o iubească şi să aibă grijă de ea”, a spus Sharon Bricker, mama adoptivă a fetei.

Cuplul de americani care a adoptat fetiţa a crescut-o într-un sătuc din Illinois. O singură regulă i-au impus toată viaţa: “Niciodată să nu spui cuvintele “nu pot” “.

Jennifer a învins cumplitul obstacol. Pasiunea pentru gimnastică a apărut de la şapte ani, iar primele antrenamente le-a făcut cu tatăl ei, acasă, pe o trambulină. Ajunsă la liceu, Jennifer a luat medalia de aur la campionatul de sărituri la sol din statul Illinois. A început să joace şi alte sporturi: baschetul şi baseballul erau preferatele ei.

Când avea 16 ani, a întrebat-o pe mama ei un lucru care avea să îi schimbe viaţa: cine este familia ei biologică. Atunci, aceasta i-a dezvăluit că numele părinţilor naturali este Moceanu. Soră biologică a lui Jennifer era nimeni alta decât gimnasta americană de origine română Dominique Moceanu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.

Gimnasta era chiar idolul lui Jennifer...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Povestea gimnastei românce FĂRĂ PICIOARE care a cucerit America!