Antena Meniu Search
x

Povestea luptătorului MMA, Ciprian Mariş. Din comuna Apahida, din Cluj, a ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene

Din comuna Apahida, din Cluj, a ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene. Vorbim despre luptătorul MMA, Ciprian Mariş, cel care a ridicat steagul României la Campionatul European din Polonia.

la 13.11.2018, 17:50
Vezi și

Din comuna Apahida, din Cluj, a ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene. Vorbim despre luptătorul MMA, Ciprian Mariş, cel care a ridicat steagul României la Campionatul European din Polonia. Reuşita este cu atât mai impresionantă cu cât tânărul s-a înscris în competiţie cu doar două săptămâni înainte să aibă loc.

În sala de sport de la Arena Cluj, luptătorul MMA se antrenează de aproape 7 ani. Şi tot acolo are şi un raft plin cu trofee pe care le-a obţinut de-a lungul timpului. Doar o parte dintre ele. Doar de la ultimul meci din Polonia, s-a întors acasă nu cu una ci cu două medalii de aur.

Ciprian Mariș, luptator: Cu două săptămâni înainte de acest campionat am aflat despre acest campionat că o să particip şi că am fost selecţionat în lotul de KEMPO al României să reprezint România. 

A participat la două categorii de lupte. MMA şi Grappling. Ambele câştigate.

Ciprian Mariș, luptator: Primul meci l-am avut cu Ucraina, după în finală la Grappling am avut cu Turmenistan. E o satisfactie foarte mare, în care ţi se ridică parul pe tine şi zici: wow, am reuşit.

16 ani s-a luptat până să ajungă să spună că a reuşit. La început, a făcut lupte libere. Apoi a trecut la MMA, direct la profesionişti. De două ori pe zi face naveta între comuna Apahida, unde locuieşte, şi Clubul Sportiv din Cluj.

Ciprian Mariș, luptator: Trebuie să fii foarte prins în ceea ce faci. Să-ţi placă, să-ţi doreşti mai mult tot timpul de la viaţă, să te antrenezi zilnic, să dormi, să te hrăneşti şi să te alimentezi. Sunt foarte multe sacrificii pe care trebuie să le faci, dar dacă le faci şi ai încredere în tine, rezultatele vor veni.

Victor Puiu, antrenor de box: Un sportiv care rar întâlneşti, cu inimă mare, muncitor. E un exemplu pentru ceilalţi care vin în sală să-l vadă.

Acum, sportivul se pregăteşte pentru următoarea luptă. Pe 10 decembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Povestea luptătorului MMA, Ciprian Mariş. Din comuna Apahida, din Cluj, a ajuns pe cele mai înalte podiumuri europene