Antena Meniu Search
x

"PRECUM ÎN ATI, AȘA ȘI PE PĂMÂNT". Noi dezvăluiri cutremurătoare despre decesele cauzate de infecţiile nosocomiale

Continuă seria dezvăluirilor legate de decesele provocate de infecţiile nasocomiale contactate în spitalele din România.

Continuă seria dezvăluirilor legate de decesele provocate de infecţiile nasocomiale contactate în spitalele din România. 

''Într-un mic cimitir de sat carpatin, sunt îngropați Georgiana Maxim și Ghiorghe Ponciş, ambii morți la o săptămână distanță, după ce au contactat infecții nosocomiale.

Oamenii nu le pot potrivi chiar așa. Nimeni nu i-ar crede. Dar zeii își permit nesăbuința: în țintirimul cât o palmă al satului Palanca, din județul Bacău, la interval de nici o săptămână, sunt înmormântați doi oameni. O fată de 36 de ani și un bărbat de 65 de ani, ambii decedați cu infecții nosocomiale", scriu jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac.

INTERNAȚI ÎN DOUĂ COLȚURI DE ȚARĂ

Când, în decembrie 2016, Georgiana Maxim se operează la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, Ghiorghe Ponciş se operează la Spitalul Județean din Timișoara.

Georgiana a ajuns în spital pentru hernie de disc cervicală. Ghiorghe este operat de endocardită acută și subacută. 

Bărbatul are probleme infecțioase pe valvele cardiace, montate în 2014, la Târgu-Mureș.

AMBII SE INFECTEAZĂ ÎN ATI

Inițial, familia Ponciș vrea să-l ducă pe Ghiorghe în Ungaria.

”Nu ni s-a permis transportul internaţional de la CNAS şi, în ultima clipă, a fost oprit la Timişoara, unde a venit medicul maghiar şi l-a operat”, povestește Maria, soția lui Ghiorghe.

Operaţia reușește, lucru consemnat și în actele medicale. După aceea însă, ca și la Georgiana, apar bacteriile intraspitalicești rezistente la antibiotice.

La 500 de kilometri distanță, ambii sunt mutați la ATI și ambii se suprainfectează.

Continuare, pe Tolo.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "PRECUM ÎN ATI, AȘA ȘI PE PĂMÂNT". Noi dezvăluiri cutremurătoare despre decesele cauzate de infecţiile nosocomiale