Antena Meniu Search
x

Pregătiri pe litoral, cu o lună înainte de începerea sezonului estival

Mai e o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival, iar pregătirile pe litoral intră pe ultima sută de metri. În staţiuni a început curăţenia generală, iar hotelurile, pensiunile şi restaurantele sunt în renovări.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 00:01

Vezi și

Mai e o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival, iar pregătirile pe litoral intră pe ultima sută de metri. În staţiuni a început curăţenia generală, iar hotelurile, pensiunile şi restaurantele sunt în renovări. Şi meniurile pentru Paşte şi 1 Mai se reinventează, mai ales că sute de mii de turişti sunt aşteptaţi la mare în acea perioadă. Fiecare, cu alte pretenţii. Gradul de ocupare se apropie deja de sută la sută. 

Anul acesta, sezonul estival începe cu două mari sărbători: Paştele şi 1 Mai. Numărul turiştilor care ajung la mare s-ar putea dubla faţă de anul trecut. La fel şi profitul hotelierilor, care promit cele mai bune condiţii.

Numai la un hotel din Mamaia, aproape 40 de camere au intrat în curăţenie generală. Aceeaşi forfotă o găsim şi la terase şi în restaurante. Patronii pregătesc stocurile de băuturi, iar în meniuri adaugă noi preparate.

Dar luxul din interior păleşte în faţa ruinelor din staţiuni. Turiştii străini sunt primii care observă peisajele dezolante din Mamaia, de exemplu.

Pe drumul care-i duce pe turişti până la plajă nu e absolut nicio mişcare. Staţiunea nu dă semne că s-ar trezi la viaţă, aşa că, cel mai probabil, cei care vor veni în Eforie de Paşte vor găsi staţiunea aşa cum s-au obşnuit, adică închisă.

Anul trecut, Mamaia, Eforie Nord şi Venus au fost staţiunile cu cea mai mare cerere. Sezonul estival 2018 a generat încasări cu până la 25% mai mari faţă de 2017, mai ales datorită voucherelor de vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pregătiri pe litoral, cu o lună înainte de începerea sezonului estival