Antena Meniu Search
x

Cum să te pregătești pentru sărbători minunate alături de cei dragi atunci când ai o casă de vacanță

Sărbătorile trebuie petrecute între familie sau prieteni, iar atunci când ai o casă de vacanță te poți bucura de cel mai potrivit loc în care să petreci cele mai importante momente. Casa de vacanță trebuie întreținută și pregătită înainte de a-i caza pe cei dragi, așa că va trebui să te apuci de treabă din timp. Iată câțiva dintre pași necesari:

de Redactia Observator

la 31.12.2019, 09:42

Cum să te pregătești pentru sărbători minunate alături de cei dragi atunci când ai o casă de vacanță
Sfaturi utile pentru a pregăti casa de vacanță de Sărbători - pexels.com

Sărbătorile trebuie petrecute între familie sau prieteni, iar atunci când ai o casă de vacanță te poți bucura de cel mai potrivit loc în care să petreci cele mai importante momente.

Casa de vacanță trebuie întreținută și pregătită înainte de a-i caza pe cei dragi, așa că va trebui să te apuci de treabă din timp. Iată câțiva dintre pași necesari:

Pregătirea fiecărei camere

Dacă nu ai vizitat casa de vacanță de ceva timp va trebui să începi cu o sesiune de curățenie generală. Asta presupune schimbarea așternuturilor, curățatul mobilei, aspirarea tuturor covoarelor și lustruirea parchetului. Camerele trebuie, de asemenea, aerisite de câteva ori în fiecare zi, indiferent de temperatura de afară. Dacă ai mai multe băi, fiecare dintre acestea trebuie dezinfectată, iar în dulapuri oaspeții trebuie să găsească strictul necesar pentru o baie sau un duș rapid. În cazul în care nu ai calorifere în băi, instalează în fiecare o aeroterma care va încălzi rapid atmosfera chiar și în cele mai friguroase zile de vacanță.

Decorarea pentru sărbători

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu pot să lipsească din interior și exterior bradul împodobit și ghirlandele cu luminițe. Un peisaj de poveste va fi completat cu ajutorul decorațiunilor și îi va face și mai fericiți pe cei mai mici membri ai grupului. Instalează un brad în curte sau pe prispa casei, dar și în sufragerie, unde ai loc de cât mai multe daruri. Ghirlandele de luminițe pot fi argintii sau aurii, iar variantele de modele și forme îți permit să faci combinații dinamice și în ton cu sezonul. Din casă nu trebuie să lipsească decorațiunile cu crenguțe de brad și cât mai multe lumânări, pentru o atmosferă perfectă la masa de Crăciun sau Revelion.

Stabilirea unei zone de luat masa

Orice reuniune de familie sau între prieteni necesită o zonă în care aceștia se pot simți bine la un prânz sau o cină de sărbătoare. Într-o casă de vacanță este necesar ca în această zonă să poată încăpea cât mai mulți oameni, fără a fi nevoie de mese diferite, separate. Alege o masă dreptunghiulară cu blat puternic, din lemn, care să poată găzdui măcar 8 oameni. Este necesar ca aceștia să nu stea înghesuiți și să aibă suficient spațiu pentru a se relaxa cu adevărat. Scaunele trebuie să fie confortabile și să se integreze în stilul de design al casei. O zonă potrivită pentru poziționarea mesei este în apropierea unei surse de lumină naturală sau chiar în sufragerie, dacă spațiul nu îți permite altfel.

Distribuirea sarcinilor

Dacă tu și prietenii sau familia alegeți să gătiți totul în zilele petrecute la casa de vacanță, trebuie să te ocupi de distribuirea sarcinilor în funcție de pasiuni și talente. Pasionații de bucătărie se pot ocupa de mâncare, iar cei cu gusturi muzicale eclectice pot deveni DJ-ii petrecerii. Dacă faci asta, totul va merge mult mai ușor și nu se va crea un haos care poate să dăuneze distracției. Alege și un delegat special pentru programarea celor mai interesante activități de grup. De asemenea, un grup de prieteni creativi te poate ajuta la decorarea casei atunci când nu ai destul timp la dispoziție să faci asta înainte să ajungă toată lumea. Puteți împărtăși momente speciale dacă începeți decorarea înainte de apus, pentru a vă bucura de coregrafia luminițelor pentru prima oară.

Bucură-te de momentele cu adevărat importante alături de cei dragi și retrage-te împreună cu aceștia la casa ta de vacanță. Dacă aceasta este pregătită să-i întâmpine cu căldură pe toți cei invitați, vei avea parte de cele mai frumoase sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cum să te pregătești pentru sărbători minunate alături de cei dragi atunci când ai o casă de vacanță