Antena Meniu Search
x

Preoţii de la o mânăstire din Hunedoara oferă hrană şi adăpost pentru credincioşi

În postul Paştelui, credincioşii merg la mănăstire în căutarea hranei sufleteşti. La un lăcaş de cult din judeţul Hunedoara, oamenii primesc mai mult de atât. Sunt serviţi cu cea mai delicioasă mâncare. Nu doar că este făcută din ingrediente bio, dar este şi binecuvântată.

de Redactia Observator

la 16.04.2019, 17:59

Vezi și

În postul Paştelui, credincioşii merg la mănăstire în căutarea hranei sufleteşti. La un lăcaş de cult din judeţul Hunedoara, oamenii primesc mai mult de atât. Sunt serviţi cu cea mai delicioasă mâncare. Nu doar că este făcută din ingrediente bio, dar este şi binecuvântată.

Mănăstirea Crişan îşi primeşte vizitatorii cu linişte, bucurie şi mâncare bună pe masă. Iar cei care vin o dată, simt nevoia să se întoarcă. 

Una dintre vizitatoare spune că "vin aici destul de des când am timp şi când simt nevoia să fiu eu cu mine. Aseară am venit şi am fost cazată. Prima oară am asistat la slujba de seară. După aceea am dormit aici apoi am participat la slujba de dimineaţă şi apoi am mers la masă şi acum mă pregătesc să plec acasă".

Mănăstirea din Hunedoara are loc pentru 80 de oameni

Dar nu doar liniştea şi credinţa îi cheamă înapoi pe vizitatori, ci şi ospitalitatea celor 15 călugări care locuiesc în permanenţă aici. 

La Mănăstirea Crişan sunt câteva camere unde pelerinii pot dormi peste noapte, iar sala de mese poate primi până la 80 de oameni. 

Gazdele se laudă că "mâncarea de la mănăstire este foarte bună pentru că este mâncare binecuvantată. Acum punem uleiul să se încingă, punem ceapa, călim ceapa, un pic de usturoi, ciupercuţe, verdeaţă, mărar, pătrunjel, ţelină şi puţină făină sa se îngroaşe". 

Meniul de mănăstire, deşi de post în această perioadă, lasă gura apă.  

Mănăstirea din Hunedoara, atestată iniţial în secolul XVI

Una dintre principalele atracţii o reprezintă "plăcintele ţărăneşti care se fac din aluat de pâine. Acestea se fac din aluat de pâine. Se rup bucăţele, punem să crească un pic că sunt cu apă drojdie şi făină, şi atunci le întindem şi le coacem în ulei".

Iar pâinea servită credincioşilor este şi ea făcută aici. 

Deşi, în general, oricine este binevenit la mănăstire, călugării au şi ei regulile lor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mănăstirea Vaca Crişan, numită aşa după credincioşii care au ajutat la întemeierea ei, este aşezată în nordul judeţului Hunedoara, în satul istoric Crişan. Prima ei atestare este în secolul al XVI-lea, dar timp de două secole a fost părăsită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Preoţii de la o mânăstire din Hunedoara oferă hrană şi adăpost pentru credincioşi