Video

Preotul Marcel Şelişte aduce speranță la căpătâiul celor suferinzi. Părintele a ales ca în loc de biserică să slujească în spital

De Redactia Observator.
Publicat: 24.12.2020, 09:38.
Actualizat: 24.12.2020, 10:00

Părintele Marcel nu a avut niciodată parohia lui. Asta pentru că a ales ca în loc de biserică să slujească în spital. Este, de ani buni, figura blândă care încurajează micuţii pacienţi ai secţiei de Oncologie din Spitalul Judeţean Craiova.

Cu o răbdare de fier, acesta stă de vorbă cu ei şi îi îndrumă să vadă partea plină a paharului. Spune, însă, că el este cel care are de învăţat de la copii.

La căpătâiul celor bolnavi. Aşa îl găsim mereu pe Marcel Şelişte. Nu a fost niciodată preot de parohie, pentru că a ştiut că singura lui chemare este să aducă alinare celor trec prin suferinţă. Biserica sa este cel mai mare spital din Oltenia.

Cel mai mare vis al său este să poată ajuta cât mai mulţi bolnavi

Asemenea eroilor din poveşti şi desene, părintele face câte un miracol în fiecare zi. Acela de a oferi alinare sufletelor greu încercate.

Reporter: Vă văd plină de speranţă.

Camelia Tudor, mama lui Ştefan: Bineînţeles! Cu speranţă, doar cu speranţă…

Reporter: De unde găsiţi puterea să nădăjduiţi, vă ajută părintele?

Camelia Tudor, mama lui Ştefan: Ne ajută şi părintele şi Dumnezeu, ne ajută foarte, foarte mult. Ne-a întărit, bineînţeles că ne-a întărit şi merg mai departe pentru copil, ca să se facă bine.

Reporter: Cât de mult contează că vă vizitează în fiecare zi părintele?

Camelia Tudor, mama lui Ştefan: Foarte mult!

Marcel Selişte, preot: În cel mai adânc întuneric există lumină, există speranţă.

În cei 12 ani de preoţie în spital, părintele nu a întâlnit vreun bolnav de la care să nu aibă ce să înveţe.

Marcel Selişte, preot: Când vezi aceşti copii cum suferă, te gândeşti la propriile păcate, la situaţia binecuvântată pe care o ai şi îţi pui întrebări vizavi de nevrednicia ta.

Cel mai mare vis al său este să poată ajuta cât mai mulţi bolnavi. A reuşit să strângă în jurul său voluntari. Unii dintre ei, chiar foşti pacienţi.

Alături de ei, strânge bani pentru a dota secţiile spitalului sau a face daruri în prag de sărbători. Şi rămâne fidel chemării sale: aceea de a fi în fiecare zi alături de pacienţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.