Antena Meniu Search
x

Prețul mielului a scăzut cu doar câteva zile înainte de Paşte (Video)

Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 17:21

Vezi și

Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul. În locurile special amenajate pentru vânzarea mieilor au fost amplasate abatoare mobile autorizate. Ca să-şi vândă marfa, comerciaţii au lăsat deja la preţ. Ba chiar, sunt dispuşi să mai şi negocieze. Şi totuşi, cererea nu e aşa mare comparativ cu anii trecuţi, spun ei.

Unul după altul, în piaţa din Târgu Mureş, oamenii vin, admiră marfa. Dar prea puţin ajung să plece cu plasele pline acasă. Românii au mai găsit o variantă. Cumpără câte doi un miel viu şi-l împart frăţeşte.

În judeţul Mureş, sunt nouă centre de sacrificare şi abatoare care funcţionează în această perioadă. Două dintre ele sunt amenajate temporar, până de Paşte.

Unităţile de sacrificare autorizare, centre şi abatoare, au medic permanent, iar la aceste centre temporare asigurăm prezenţa medicilor. 

În Piatra Neamţ s-au dus negocieri aprige. Ca să nu rămâna cu marfa, unii comercianţi acceptă plata şi în bonuri de masă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În piaţa centrală din Piatra Neamţ preţul unui miel întreg, gata sacrificat, a pornit de la 200 de lei bucata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prețul mielului a scăzut cu doar câteva zile înainte de Paşte (Video)