Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima noapte cu mască de protecție, pe stradă, în județul Argeș

De noaptea trecută măştile au devenit obligatorii şi în aer liber în judeţul Argeş. Şi nu este singura regulă nouă.

de Andre Rotaru

la 30.07.2020 , 11:00

  • Controalele au scos la iveală haosul din instituţii.
  • Noul program se aplică de mai mult timp în cazul teraselor.

Poliţiştii din judeţ au ieşit pe stradă încă de la miezul nopţii pentru a se asigura că măsurile anunţate acum două zile sunt respectate.

Municipiul Pitești, județul Argeș. Ora 22. Momentul la care prefectura a hotărât că se dă stingerea pentru restaurantele de tip fast-food și sălile de jocuri de noroc. Practica ne omoară.

Cum nu toți administratorii au citit cu atenție setul de măsuri impus de prefectură, greu de găsit în spațiul public, controalele au scos la iveală haosul din instituţii.

Vezi și

Angajat fast food: Este adusă la cunoştinţa primăriei ca de altfel a tuturor primăriilor iar organele administraţiei publice sunt obligate să pună în aplicare imediat această hotărâre de comitet judeţean. deci dacă tocmai ei nu cunoşteau.

Noul program se aplică de mai mult timp în cazul teraselor. Pot rămâne deschise până la 23 doar în weekend. Obișnuite cu regula, s-au conformat. Controalele au scos însă la iveală alte probleme.

Iulian Bucinică, patron terasă: S-a întâmplat, eu sunt patronul, am zic că e problema mea dacă trec pe aici. Consider ca ar trebui luate alte măsuri mult mai importante decât acestea. Cum ar fi nu ştiu începând de la turismul pe litoral

Începând cu ora 7, măștile devin obligatorii și în piețele și spațiile aglomerate din mai multe județe printre care și Dâmbovița, un punct roșu pe harta îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a luat următoarea hotărâre: 

Având în vedere:

- prevederile Legii nr.136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății, cu modificările și completările ulterioare;

- Ordinul ministrului sănătății nr.1309 din 21 iulie 2020 din privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2;

- adresa Direcției de Sănătate Publică Argeș nr.19656 din 28 iulie 2020 înregistrată la Instituția Prefectului – județul Argeș sub nr.15821/28.07.2020;

- prevederile O.U.G.nr. 21/2004 privind managementul situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare;

- prevederile H.G.nr.557/2016 privind managementul tipurilor de risc;

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş întrunit în şedinţă extraordinară în data de 28.07.2020, ora 10.00 a luat următoarea

HOTĂRÂRE:

Art.1. Se desemnează domnul dr.Costin Ștefan, medic diabetolog, șeful Secției Medicină Internă II de la Spitalul Județean de Urgență Pitești ca medic coordonator transfer pacienți Covid-19 pozitivi și evidență disponibilitate paturi în unități spitalicești pentru pacienți suspecți/confirmați Covid-19.

Art.2. Se desemnează spațiul situat în municipiul Pitești, Bd.Eroilor nr.26 – 28, județul Argeș ca secție externă a Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Art.3. În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din județul Argeș, se dispun următoarele măsuri cu aplicabilitate imediată:

3.1. Administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către participanții la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans.

3.2. Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

3.3. Conducătorii instituțiilor publice din județul Argeș vor proceda la adaptarea programului de lucru și a modului de desfășurare a activității specifice în vederea asigurării măsurilor de distanțare fizică a persoanelor și a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum și la limitarea la maximum a accesului publicului în instituții.

3.4. (1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura aducerea la cunoștința tuturor operatorilor economici prin mijloacele de informare avute la dispoziție a obligativității respectării de către aceștia a condițiilor dispuse la avizarea desfășurării activității lor, precum și în legătură cu măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, sub sancțiunea efectului de suspendare a activității pe o perioadă de 14 zile.

(2) În cazul nerespectării obligațiilor menționate autoritățile publice locale vor lua, de îndată, măsura suspendării temporare a autorizației de funcționare a agentului economic, la solicitarea organelor constatatoare a nerespectării legii.

3.5. În scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 se recomandă desfășurarea activităților religioase în aer liber.

Art.4. Direcția de Sănătate Publică Argeș, Consiliul Județean Argeș și Crucea Roșie Română – Filiala Argeș vor înființa un serviciu de tip call center, pe bază de voluntariat, în sprijinul cetățenilor care doresc să se adreseze autorităților având ca subiect infecția COVID-19 și în scopul colectării datelor necesare întocmirii anchetelor epidemiologice.

Art.5. Începând cu data de 30 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș începând cu vârsta de peste 5 ani, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă.

Art.6. (1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va comunica prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoştinţă şi conformare.

(2) Conducătorii instituțiilor/entităților publice din județul Argeș vor asigura punerea în aplicare a dispozițiilor prezentei hotărâri, în caz contrar intrând sub incidența sancțiunilor prevăzute de lege.

Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Prima noapte cu mască de protecție, pe stradă, în județul Argeș