Antena Meniu Search
x

Revoluţie în traficul bucureştean. Primăria are în plan o linie verde de transport în centrul Capitalei

Vezi și

Primăria Capitalei vrea să facă revoluţie în traficul sufocant din Bucureşti. Vrea să-i determine pe şoferi să-şi lase maşinile acasă şi propune utilizarea unei linii verzi de autobuz. Se gândesc chiar la o linie specială, care să faciliteze accesul către instituţiile aflate în centrul Capitală, considerată cea mai aglomerată zonă. Dar de la idei şi până la pratică, e cale lungă.

Într-o zi ploioasă, traficul în Capitala României este un haos general. Să pleci de acasă cu maşina este un adevarat test de rezistenţă, mai ales la orele dimineţii. 

Soluţii pentru decongestionarea traficului din Bucureşti ar fi, spun responsabilii de la Primăria Capitalei. 

Pentru început ar trebui sa incercam sa lasam pt o zi, doua, o ora..cat se poate, masina acasa, recomandă Ioana Şuteu, reprezentant al Primăriei Capitalei.

Iar dacă aveţi drum la instituţiile din centrul Capitalei, Primăria propune să mergeţi... cu autobuzul. 

Ioana Şuteu, reprezentant PMB:

Introducerea unui mijloc de transport in comun care sa lege toate zonele de interes administrativ din centru astfel incat sa nu mia fi nevoit s ate deplasezi cu masina, cu atoturismul personal ci sa utiliyeyi aceasta linie verde. Transportul public se poate fluidiza atata timp cat permitem utilizarea unei benzi unice pt transport.

Se ia în calcul chiar şi reînnoirea parcului auto al RATB. 

Cei care nu pot renunţa la maşină vor plăti pentru parcările publice din centrul Bucureştiului. Nu doar parcarea, ci şi accesul. 

Tot pentru a-i determina pe şoferi să renunţe la maşină, Primăria Capitalei vrea să construiască noi piste de biciclete, alţi 30 de kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Revoluţie în traficul bucureştean. Primăria are în plan o linie verde de transport în centrul Capitalei