Antena Meniu Search
x

Video Explicaţiile viceprimarului din Mangalia pentru taxa de parcare încasată pe un câmp neamenajat: "Se încearcă o amenajare minimală, pentru a păstra specificul zonei"

Bani din piatră seacă. Sau din praf. Cam asta face primăria din Mangalia acum. A început să taxeze turiştii care parchează pe o bucată de teren complet neamenajată. Municipalitatea n-a făcut nicio lucrare, iar scuza e că vrea să o păstreze cât mai naturală pentru că e lângă o arie protejată.

de Adrian Obreja

la 09.08.2021, 20:54

Vezi și
  • Parcarea pe câmpul dintre Saturn şi Venus costă 3 lei ora sau 15 lei ziua.

Puţin peste un kilometru de teren între staţiunile Venus şi Saturn s-a transformat în parcare cu plată. Primăria Mangalia a pus acolo bariere şi parcometre şi s-a apucat de taxat turiştii. Asta deşi nu e absolut nimic amenajat.

Turist: Este cea mai mare prostie românească şi care se putea face pe litoralul românesc. Totul închis, mizerie cât cuprinde, nimic, nimic, nimic. Numai bani vor, numai bani.

Praf, gropi, mizerie și mașini oprite peste tot. Așa arată noua parcare cu plată de lângă plaja dintre Saturn şi Venus. Practic, oamenii dau şi bani acum ca să aştepte zeci de minute să intre sau să iasă.

Şofer: Stăm aici de-o jumătate de oră, măi băiatule. Deschide-ne poarta Raiului. Acuma ce plătim? Cât am stat aici sau cât am stat acolo?

Pe acelaşi subiect

Şofer: Un asfalt, ceva, nu faceţi aici, numai aşa, pământ şi praf? La anul, aşa-i? Las că merge şi aşa la fraierii din România.

Şofer: Cum să mi se pară? Iei bani şi atâta tot. Condiţii? Ca la români. Ce-ai îmbunătăţit dacă n-ai bani?

Parcarea maşinii pe câmpul dintre Saturn şi Venus costă 3 lei ora sau 15 lei ziua

Barierele și parcometrul au apărut pe 31 iulie. În plin sezon. Singurul marcaj rutier, dacă poate fi numit aşa, este făcut din nişte anvelope uzate. Vedem sensul de intrare în parcare şi sensul de ieşire din parcare.

Şofer: Nu prea arată a parcare, dar ce să facem?

Iar scuza Primăriei este că...

Dragoş Angelescu, viceprimar municipiul Mangalia: Fiind vorba despre o zonă lângă o arie protejată, încercăm să o menţinem cât se poate de naturală. Am studiat mai multe staţiuni europene şi se încearcă o amenajare minimală, pentru a păstra cât se poate specificul zonei.

3 lei ora sau 15 lei ziua costă să-ţi laşi maşina acolo. Pentru o parcare normală, ai spune că preţul e mic. Pentru un loc neamenajat pe câmp, deja pare mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Explicaţiile viceprimarului din Mangalia pentru taxa de parcare încasată pe un câmp neamenajat: "Se încearcă o amenajare minimală, pentru a păstra specificul zonei"