Antena Meniu Search
x

Stradă din Târgu Jiu denumită greşit după un erou de la Revoluţie. Primăria a aflat după 24 de ani

Mii de oameni care locuiesc pe o stradă din Târgu Jiu ar putea fi nevoiți să-și schimbe documentele. Asta după ce primăria a aflat, cu 24 de ani întârziere, că pe eroul după care a fost denumită strada îl chema altfel.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 11:55

Vezi și
  • Fratele eroului a semnalat recent greșeala.
  • Strada poartă numele său și nu pe al fratelui său.

Încurcătura s-a produs după Revoluția din Decembrie 1989, dar abia de curând a fost sesizată și de localnici, și de municipalitate.

Denumirea de Strada Gheorghe Bărboi a fost dată străzii în urmă cu 24 de ani. Așa au vrut edilii de la acea vreme să-l omagieze pe eroul Dumitru Bărboi numai că i-au greșit numele.

Fratele eroului a semnalat recent greșeala și a cerut să fie îndreptată. Mai ales că strada poartă numele său și nu pe al fratelui său.

Gheorghe Bărboi, fratele eroului jandarm: A fost o eroare, nu au știut. Nu pot să-mi dau seama.

Marcel Romanescu – primar Târgu Jiu: Nu pot să fiu în mintea celor care au votat acel proiect de hotărâre, luând în considerare numele tatălui ca inițială. Pe tatăl, îl chema Gheorghe, pe frate, tot Gheorghe. Unul dintre cei doi, când a s-a făcut transcrierea de pe document pe proiectul de hotărâre, a fost preluat în mod eronat.

Când va fi corectat numele străzii, vor avea de suferit localnicii din zonă. Și-au făcut cruce când au aflat că vor fi nevoiți să îşi schimbe actele de identitate.

Localnic: După atâția ani. Atunci să ne facă buletinele pe degeaba și să-l trimită acasă, nu să mai faci iar drumuri și cozi.

Toate documentele emise în ultimele două decenii ar trebui să fie schimbate. Cei de la Direcția de Evidență a Populației caută variante pentru ca oamenii să aibă la dispoziție chiar și câțiva ani ca să-și poată schimba toate actele.

Dumitru Bărboi, originar din comuna gorjeană Bîlteni, a fost împușcat pe 23 decembrie 1989.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Stradă din Târgu Jiu denumită greşit după un erou de la Revoluţie. Primăria a aflat după 24 de ani