Antena Meniu Search
x

Turiştii s-au bucurat din plin de cântecele populare şi mesele îmbelşugate din Maramureş

Găsim destinaţii absolut fermecătoare în Europa. Dar parcă tot mai frumos e la noi în ţară. Gândiţi-vă la casele tradiţionale, cântecele populare şi mesele îmbelşugate din Maramureş. Primii turişti din acest sezon s-au bucurat din plin de toate.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 17:32

Vezi și
  • Dorul de Maramureş nu se stinge niciodată.
  • Primii turişti din acest sezon s-au bucurat din plin de toate.

Administratorii pensiunilor ştiu deja ce să le pregătească oamenilor ca să-i facă să se întoarcă la ei.

Dorul de Maramureş nu se stinge niciodată. La poalele munţilor, timpul parcă a stat în loc. E o linişte pe care turiştii o caută an de an. Şi pe care o găsesc doar aici, printre casele tradiţionale, unde răsună cântece de-ale locului. Fiecare oaspete este întâmpinat de ceteraşi

Sunt locuri, oameni şi poveşti care nu se uită niciodată. Pe târâmul de poveste, obiceiurile de altădată şi tradiţiile sunt de neclintit. Chiar şi în anul care a schimbat totul. În livadă, lângă focul de tabără, turiştii păstrează distanţa pe baloţi de fân.

Cântecul maramureşean i-a atras şi pe turiştii din pensiunile învecinate. Administratorii pensiunilor au înţeles că, în secolul vitezei, oamenii caută viaţa autentică de la sat.

Roxana Vale, administrator pensiune: Toată lumea şi-a dorit foarte mult să revină la natură, să revină la ţară, să revină în Maramureş, cei care au fost sau cei care descoperă acum Maramureşul pentru prima dată. Şi noi şi ceteraşii ne-am dorit tare, tare mult să reluăm aceste întâlniri care ne bucură pe noi şi pe toată lumea.

Tocmai de aceea, pentru căsuţele tradiţionale de lemn din Maramureş, cererea este uriaşă. Preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la 100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Turiştii s-au bucurat din plin de cântecele populare şi mesele îmbelşugate din Maramureş