Antena Meniu Search
x

Video Primul hotel pentru insecte din ţară

Un localnic din Bistriţa-Năsăud a deschis primul hotel pentru insecte din ţară. Cum albinele, de exemplu, atât de importante pentru ecosistem, sunt acum pe cale de dispariţie, hotelul le pune practic la dispoziţie spaţiul necesar şi hrana ca să îşi poată crea noi stupi. Printre oaspeţii de seamă sunt şi păsările sau aricii.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 12:16

Vezi și

Albine sălbatice, fluturi, bondari, viespi sau buburuze - toate fac popas în hotelul insectelor. Este o invenţie ingenioasă pe care un bistriţean a pus-o în practică în Parcul cu Peri Seculari şi care ar putea salva populaţia în declin a micilor vieţuitoare.  Aceste construcţii simpliste vin în ajutorul familiilor de zburătoare, care vin şi îşi depun ouăle aici. Toate insectele benefice pentru grădină își pot forma colonii.

Nici aricii, des întâlniţi în grădinile oamenilor, şi nici păsările n-au fost uitate. Un braţ de crengi le ţine vieţuitoarelor loc de casă. 

Peste un milion de specii de insecte au fost descoperite în lume. Pentru că ele contribuie la marele ecosistem, trebuie protejate. Multe sunt îndepărtate din habitatul lor natural din cauza pesticidelor şi a insecticidelor folosite în agicultură. Şi tăierile de păduri contribuie la rata de mortalitate în creştere.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Primul hotel pentru insecte din ţară