Antena Meniu Search
x

Făget devine primul oraș din România care intră în carantină

Peste 40 de persoane care locuiesc în Făget sunt confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, astfel că orașul va intra în carantină, în urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind intrarea în carantină.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.07.2020, 15:34

Primul oraș din România care ar putea intra în carantină. Se așteaptă avizul CNSU
Orasul Făget ar putea intra în carantină
  • În orașul Făget au fost depistate 47 de cazuri de COVID-19
  • Propunerea de instituire a carantinei a fost votată în Comitetul local pentru situații de urgență și a fost trimisă CNSU

UpdateComitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț,   a hotărât, în această dimineață, prin vot, instituirea carantinei zonale în orașul Făget și satele   aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică din județul Timiș.

Măsura intră în vigoare de duminică, 26 iulie 2020, ora 19:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Este permisă intrarea și ieșirea persoanelor din zona menționată pentru transportul de marfă, persoanele care desfășoară diverse activități și care nu locuiesc acolo, urgențe medicale sau alte deplasări care nu pot fi amânate sau realizate de la distanță.

Peste 40 de cazuri în Făget

În localitatea Făget din județul Timiș au apărut peste 40 de cazuri dispersate de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, iar alte peste o sută de persoane, contacți direcți, au intrat în izolare la domiciliu.

Până acum, în orașul Făget au fost depistate 47 de cazuri de COVID-19, dintre care 8 sunt cadre medicale de la spitalul din Făget.

Este vorba despre peste 40 de cazuri, sunt destul de dispersate, iar ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică Timiş nu a putut stabili clar de unde a izbucnit răspândirea cazurilor COVID. Ancheta epidemiologică este în curs, dar problema este că boala a apărut în mai multe zone ale oraşului şi se teme de o infecţie de tip comunitar”, a afirmat Marcel Avram, primarul localității.

Propunerea de instituire a carantinei a fost votată în Comitetul local pentru situații de urgență și a fost trimisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Edilul spune că în primărie nu au fost cazuri de îmbolnăviri, dar sunt minifocare.

Toţi au fost puşi în izolare, iar o parte din familiile celor care au fost puşi în izolare (la domiciliu, n.r.) s-au îmbolnăvit şi ei. Era oarecum inevitabil. Primele cazuri de COVID au fost în primul val, au urmat şapte săptămâni în care nu s-a mai înregistrat niciun caz, iar acum, de trei săptămâni, au reapărut cazurile de infectări cu SARS-CoV-2. Au fost două decese”, a explicat primarul Marcel Avram.

În România, alte două localități sunt în carantină. Este vorba de localitatea Gornet din județul Prahova, au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Făget devine primul oraș din România care intră în carantină