Antena Meniu Search
x

Prințul Charles a ajuns la București în ziua declanșării Brexit-ului!

În ziua declanşării Brexit-ului, moştenitorul Coroanei britanice începe un turneu european la Bucureşti. Prinţul Charles va petrece trei zile în România şi va avea întrevederi cu premierul Sorin Grindeanu şi Patriarhul Daniel.

Vezi și

În ziua declanşării Brexit-ului, moştenitorul Coroanei britanice începe un turneu european la Bucureşti. Prinţul Charles va petrece trei zile în România şi va avea întrevederi cu premierul Sorin Grindeanu şi Patriarhul Daniel.

În ziua declanşării Brexit-ului, Moştenitorul Coroanei Britanice ajunge la Bucureşti cu un mesaj extrem de important. "Am părăsit Uniunea Europeană, dar nu am părăsit Europa".

Direct de la aeroport, Prinţul Charles a venit la Mormântul Ostaşului Necunoscut, pentru a depune o coroană de flori. Este o ipostază în care Alteţa Sa nu a mai fost văzut în România. 

Parteneriatul strategic cu Marea Britanie, dar şi soarta românilor din Regat, după Brexit, sunt subiecte pe care Klaus Iohannis le-a discutat cu Prinţul Charles. 

Moştenitorul Coroanei a primit cea mai înaltă distincţie a statului român, pentru modul în care promovează ţara noastră. 

Nimeni nu a fost luat prin surprindere, nici măcar presa britanică, de decizia de a-şi începe turneul european, aici, în România, Prinţul Charles a făcut din Transilvania a doua casă a alteţei sale şi îi este şi cel mai important ambasador pe care l-a avut vreodată. 

A păşit aici în urmă cu 20 de ani şi a fost fascinat de România.

"Am descoperit ceva ce ştiam că este unic, dar, cu toate acestea, am fost surprins să văd cât de specială această parte de lume, cu un stil de viaţă vechi de secole, ce a evoluat în jurul unui cerc virtuos de colaborare cu natura, ceea ce a creat un peisaj încântător, cu tot ceea ce ţine de biodiversitate, animale rare." spune Prinţul Charles.

Între timp, cucerit cu totul de Transilvania, Prinţul Charles se implică în reabilitarea satelor săseşti, cumpără şi renovează câteva case vechi, aflate într-o stare avansată de degradare, derulează proiecte de reamenajare a unor utilităţi sociale şi deschide centre de formare profesională. Are proprietăţi în satul Viscri, în Valea Zălanului şi în Maramureş, la Breb.

Vizita oficială în România va dura 3 zile. De aici, Prinţul Charles va pleca în Italia, unde i se va alătura şi soţia sa, ducesa de Corwall, iar apoi în Austria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Prințul Charles a ajuns la București în ziua declanșării Brexit-ului!