Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii dă asigurări că problema imunoglobulinei va fi rezolvată cât mai curând. "Avem banii pregătiţi!"

Sorina Pintea a declarat joi că există deja contractul semnat pentru livrarea de imunoglobulină si că problema va fi rezolvată cât mai curând.

Ministrul Sănătăţii dă asigurări că problema imunoglobulinei va fi rezolvată cât mai curând. "Avem banii pregătiţi!" - Sursă: Hepta

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat joi că există deja contractul semnat pentru livrarea de imunoglobulină, după declanşarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare din statele membre UE şi NATO, astfel că "problema va fi rezolvat cât de curând”. Prima comandă va veni din Austria, fiind vorba de 10.000 de doze (50 de kilograme), iar SUA şi Italia asigură restul cantităţii, până la 150 de kilograme.

"Avem deja o comandă fermă, avem contractul deja semnat, avem banii pregătiţi, bani de la Unifarm. Din fondul de rezervă abia săptămâna viitoare se vor debloca pentru completare. Problema va fi rezolvată cât de curând”, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a anunţat luni că primele 10.000 de doze vor fi trimise de către Austia şi vor fi primite în maximum două săptămâni.

Articolul continuă după reclamă

Pintea a mai spus că medicamentul care va fi livrat de către Austria a mai fost utilizat în România şi că au fost discuţii cu specialiştii pentru a exista certitudinea că substanţa este bună şi nu va fi achiziţionată inutil. "Suntem asiguraţi că este substanţa bună", a precizat Pintea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, că problema imunoglobulinei a fost rezolvată, că azi şi pe termen mediu această problemă nu mai este.  ”Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problemă, nici azi, nici pe termen mediu”, a afirmat Viorica Dăncilă.

România a declanşat în urmă cu o săptămână Mecanismul de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare din statele membre UE şi NATO. Ministrul Sănătăţii spunea că nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie era declanşarea mecanismului de protecţie civilă, prin solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO pentru criza imunoglobulinei. Potrivit datelor disponibile la Ministerul Sănătăţii, în România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii dă asigurări că problema imunoglobulinei va fi rezolvată cât mai curând. "Avem banii pregătiţi!"