Antena Meniu Search
x

Procurorii cauta cenusa tablourilor de 60 de milioane de euro, arse de mama unuia din suspecti

Ancheta tablourilor furate s-a mutat la gura sobei. Procurorii cauta cenusa de 60 de milioane de euro, dupa ce mama unuia dintre suspecti ar fi recunoscut ca a ars doua din capodoperele furate dintr-un muzeu din Olanda.

Vezi și

Casa unuia dintre suspecti arata de parca ar fi fost ravasita de un uragan. Tablourile au fost cautate pana si dusumea. Insa procurorii si-au dat seama repede ca nu le vor gasi acolo. De fapt, ei cauta acum o valiza de 300 de milioane de euro! Anchetatorii au pus cap la cap informatiile primite de la rudele unuia dintre suspectii jafului secolului. Barbatul ar fi ascuns toate tablourile intr-o valiza pe care a plimbat-o prin familie. Aceasta ar fi fost luata dupa cateva zile de un individ deocamdata neidentificat. 

Se rascoleste un sat intreg pentru un Gauguin si un Matisse. Prin hambare, prin balegar, se cauta camere secrete, ascunzatori. Insa noile tinte ale anchetatorilor par sa fie sobele.

“Ia uitati ce mi-au facut la soba! Cei de la criminalistica, uitati ce mi-au facut mie aici!”, se plange matusa lui Radu Dogaru. Este posibil ca aceasta femeie sa fi dormit cu 60 de milioane de euro sub pat. Aici ar fi ascuns nepotul ei, unul dintre suspecti, doua din tablourile furate.

“Le-am zis ca am avut o valiza, dar nu stiu pozele. Eu nu stiu de ele. Deci a fost o valiza, ei au banuit ca in acea valiza sunt pozele. Poti sa devastezi casa unui om asa? Acolo se pot ascunde niste portrete?”, a mai spus matusa lui Radu Dogaru.

Dupa ce mama suspectului ar fi declarat ca le-a ars, procurorii au inceput sa scormoneasca in cenusa. Au cautat si in casa surorii ei, respectiv mama lui Radu Dogaru. Aici n-au dat de tablouri. Ci peste patru arme de vanatoare ingropate in curte.

Armele s-au transformat intr-un dosar nou-nout, iar mama suspectului a fost retinuta. Fiul ei este in continuare arestat impreuna cu alti doi romani pentru furtul celor sapte tablouri in valoare totala de 300 de milioane de euro.

Anchetatorii cauta si un al patrulea suspect, considerat capul operatiunii. Cat despre cele doua tablouri, este posibil ca acestea sa fie pierdute pentru totdeauna, in cazul in care au fost arse. “Ceva ingrozitor. Sunt parti ale patrimoniului cultural universal. La fel de rau ca atunci cand omori un om”, este de parere expertul Alexandru Badea.

N-au ars doar doua creatii de geniu, ci au ars 60 de milioane de euro. O paguba echivalenta cu cea a unui incendiu care ar distruge aproape toate masinile parcate in spatiu aferent unui centru comercial.

Masinile se construiesc, banii se tiparesc, dar nimeni nu ar mai putea sa recreeze aceste capodopere. Au ramas doar niste rame goale in istoria mondiala a artei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Procurorii cauta cenusa tablourilor de 60 de milioane de euro, arse de mama unuia din suspecti