Sevil Shaidehh şi Rovana Plumb sunt urmărite penal de DNA, dar au anunţat că nu îşi vor da demisia din Guvern
"Sub nicio formă, nu-mi dau demisia! Nu sunt vinovată!", o spun direct Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, suspecte în deja celebrul dosar Belina.
"Sub nicio formă, nu-mi dau demisia! Nu sunt vinovată!", o spun direct Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, suspecte în deja celebrul dosar Belina, al înstrăinării insulei de pe Dunăre de la Ape la Consiliul Judeţean Teleorman. Chiar dacă procurorii DNA le acuză de corupţie în parafarea acestei afaceri, vicepremierul şi ministrul au sprijinul colegilor din PSD şi nu pleacă din Guvern. "Adevărata ţintă sunt eu şi vor să-mi ia şi copilul!", explică liderul Liviu Dragnea.
-Decizia e de sustinere a celor doi ministri.
-V-ati gandit la demisie ?
-Sub nicio forma, susţine Sevil Shhaideh.
-Nu sunt vinovata. Este un act normativ, deci trebuia prin hotarare de guvern, spune şi Rovana Plumb.
Este argumentul cu care cele două şi-au convins colegii să le susţină în uriaşul scandalul care zguduie Guvernul. DNA le acuză de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina.
Călin Popescu Tăriceanu: "Cele două membre ale Guvernului nu au niciun fel de motiv să îşi dea demisia, nu au încălcat nicio prevedere legala."
Procurorii spun însă că prin două hotărâri de Guvern semnate de Sevil Shhaideh în calitate de secretar de stat şi de Rovana Plumb în calitate de ministru al mediului, Insula Belina şi Braţul Pavel ar fi fost scoase, din albia Dunării, pentru a putea fi transferate din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman şi apoi închiriate unei societăţi private, cu doar 7000 de lei lunar, pentru suprafaţa uriaşă. DNA susţine că ar fi fost nevoie de o lege trecută prin Parlament pentru acest transfer. Iar suspiciunile unei ilegalităţi au apărut după un articol de presă.
"Dacă pentru orice aşa-zisă anchetă în presă încep astfel de acţiuni care pot destabiliza un guvern, eu zic că nu este în regulă.", susţine Liviu Dragnea. Liderul PSD crede că, în realitate, el este ţinta acestui dosar: "Nu vor să se limiteze la mine, vor să-mi ia și copilul, să-l cheme, să-l reţină, nu-mi dau seama de ce, doar pentru calitatea de fiul al meu, pe fosta soţie cum au luat-o."
Pentru Rovana Plumb, mingea este acum la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. În momentul în care cererea de începere a urmăririi penale pe numele ministrului Rovana Plumb va ajunge în Parlament, deputaţii din Comisia Juridica au la dispoziţie 19 zile să dea un aviz. Votul decisiv se va da în plenul Camerei Deputatilor, iar până la acest vot mai pot trece 5 zile.
Astfel, Rovana Plumb ar putea să afle peste o lună dacă va fi sau nu urmărită penal de procurorii anticorupţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰