Antena Meniu Search
x

Procurorul general: Ancheta este pentru OMOR CALIFICAT

Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Vezi și

Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".

Preşedintele Iohannis, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu procurorul general Tiberiu Niţu, cu vicepremierul Oprea şi cu secretarul de stat Read Arafat, spune că a cerut ca ancheta în cazul tragediei din Club Colectiv ”să se desfăşoare cu maximă eficienţă, fermitate şi celeritate în aplicarea legii”.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, sâmbătă după-amiază, la Palatul Cotroceni, cu procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu secretarul de stat Raed Arafat, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Iohannis le-a cerut acestora ca ancheta în cazul tragediei produse în clubul din centrul Capitalei ”să se desfăşoare cu maximă eficienţă, fermitate şi celeritate în aplicarea legii”.

”De asemenea, în cursul întrevederii preşedintelui i-au fost prezentate primele concluzii cu privire la consecinţele evenimentului, măsurile întreprinse de autorităţi, mobilizarea forţelor implicate în operaţiunile de salvare, precum şi deciziile preconizate pentru perioada imediat următoare în vederea limitării efectelor tragediei. Preşedintele a solicitat tuturor autorităţilor implicate să fie în alertă şi să fie informat în timp real despre evoluţia stării de sănătate a persoanelor rănite”, mai anunţă Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a mers, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, unde sunt internate o parte din victimele incendiului, dar şi la locul tragediei - Clubul Colectiv. El a spus că acel spaţiu era total impropriu şi că este ”de neimaginat că acolo au putut să fie atâţia oameni la un concert”.

Preşedintele a mai spus că tragedia s-a produs pentru că ”au fost ignorate norme simple”: ”Am vrut să văd locul. Este un spaţiu total impropriu, am discutat cu cei de faţă. Este de neimaginat că în acest spaţiu au putut să fie atâţia oameni la un concert şi să se întâmple totul într-un timp atât de scurt. Tragedia s-a întâmplat pentru că au fost ignorate norme simple”.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Procurorul general: Ancheta este pentru OMOR CALIFICAT