Producătorii îşi pun singuri eticheta de produs autentic şi urcă preţul.
Produse tradiţionale se găsesc la tot pasul. În magazine, în pieţe, în târgurile de profil. Prea puţine sunt însă tradiţionale "cu acte". Adică au un certificatde la Ministerul Agriculturii. Şi respectă reţetele originale.
Produse tradiţionale se găsesc la tot pasul. În magazine, în pieţe, în târgurile de profil. Prea puţine sunt însă tradiţionale "cu acte". Adică au un certificatde la Ministerul Agriculturii. Şi respectă reţetele originale.
Se recomandă drept producători adevăraţi deşi nu au acte s-o dovedească. Ştiu că tradiţionalul vinde bine, aşa că şi-au pus singuri eticheta. Asta chiar dacă, în multe cazuri, alimentele pe care le vând nu respectă reţetele tradiţionale. Sunt, însă, şi producători care nu îşi păcălesc clienţii.
Cecilia Istrate a crescut la ţară şi ştie gustul adevărat al produselor româneşti. A vrut ca acesta să nu se piardă aşa că a dezvoltat o afacere cu produse româneşti.
Dar ce-i bun la gust este şi mai scump. Dacă kilogramul de telemea făcută după o reţetă tradiţională se vinde şi cu 30 de lei, alte tipuri se vând cu 18 lei pe kilogram. Diferenţă de preţ este şi la băutură. Litrul de pălincă făcută după o reţetă adevărată este şi 50 de lei, în timp ce litrul de pălinca vândut la tarabe costă 15 lei.
Consumatorii pot recunoaşte produsele serioase după logo-ul emis de Ministerul Agriculturii
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰