Producătorii români de preparate din carne, cu salamul la analize
Cu salamul la analize. Ideea le aparţine producătorilor români de preparate din carne care vor să le demonstreze consumatorilor că produsele lor sunt de calitate. Rezultatele analizelor vor fi afişate pe etichete din vara acestui an
Cu salamul la analize. Ideea le aparţine producătorilor români de preparate din carne care vor să le demonstreze consumatorilor că produsele lor sunt de calitate. Rezultatele analizelor vor fi afişate pe etichete din vara acestui an
Mulţi aditivi şi ingrediente de care consumatorii nici nu au auzit. Cei mai mulţi nu au încredere în calitatea produselor. Spun că unii producătorii specifică pe ambalaj că produsul conţine un procent ridicat de carne, doar pentru a-i convinge să cumpere.
În curând însă, lucrurile vor sta altfel. Asociaţia Română a Cărnii, în parteneriat cu Protecţia Consumatorilor, va implementa un sistem prin care să asigure cumpărătorii de calitatea produselor de la raft. Astfel, de luna aceasta producătorii pot efectua testări duble pentru fiecare dintre produsele lor, iar în urma analizelor pot primi o ştampilă pe etichetă care să valideze calitatea produsului.
Prin scanarea cu telefonul mobil a unui cod de pe ambalaj, cumpărătorii vor putea afla informaţii despre produs. Măsura ar putea creşte consumul de produse româneşti şi ar reduce nivelul evaziunii fiscale.
În plus, consumatorii vor avea la dispoziţie un număr de telefon cu tarif normal, la care vor putea face sesizări în cazul în care constată nereguli.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰