Produse toxice cu etichete false, pe pieţele din România
Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja, unele magazine sunt invadate de alimente sintetice.
Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja, unele magazine sunt invadate de alimente sintetice. O echipă Observator a găsit brânză din grăsimi vegetale, vândută ca produs tradiţional. Specialiştii ne arată cum să descoperim mai uşor falsurile alimentare.
Câţiva vânzători oferă caşcaval tradiţional fabricat, de fapt, în regim industrial. Produsul nu are nici măcar etichetă. În faţa valului de întrebări, reprezentantul magazinului îşi recunoaşte vina.
Caşcaval contrafăcut, oferit drept produs tradiţional
Un preţ similar, dar o calitate diferită, întâlnim la un alt tip de caşcaval.
Şi mai este un aspect care îl deosebeşte de caşcavalul contrafăcut.
În ceea ce priveşte produsele procesate din carne, specialiştii ne recomandă să fim atenţi la un aspect simplu, dar extrem de important. Atunci când suntem în faţa raftului şi avem mai multe opţiuni cam la acelaşi preţ, trebuie să comparăm întotdeauna etichetele.
Deşi merg la nutriţionist, românii încă nu ştiu să citească eticheta unui produs alimentar
Şi asta pentru că de acolo veţi afla că unele mezeluri, de exemplu, au o cantitate mai mare de carne, raportat la 100 de grame de produs.
Din lipsa încrederii, dar şi din nevoia de informare, va fi lansată o campanie numită - Să înţelegem mai bine alimentele!
Multă lume se duce, mai nou, la nutriţionist, ca să înveţe să mănânce. Dar, degeaba. În momentul în care ajung în faţa raftului, nu ştiu ce să citească.
În următoarele şase luni, experţii le dau întâlnire românilor în mai multe centre comerciale din ţară pentru a le oferi informaţii despre alimentele care ajung în farfurii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰