Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Produse toxice cu etichete false, pe pieţele din România

Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja, unele magazine sunt invadate de alimente sintetice.

de Redactia Observator

la 05.06.2019 , 20:29

Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja, unele magazine sunt invadate de alimente sintetice. O echipă Observator a găsit brânză din grăsimi vegetale, vândută ca produs tradiţional. Specialiştii ne arată cum să descoperim mai uşor falsurile alimentare. 

Câţiva vânzători oferă caşcaval tradiţional fabricat, de fapt, în regim industrial. Produsul nu are nici măcar etichetă. În faţa valului de întrebări, reprezentantul magazinului îşi recunoaşte vina. 

Caşcaval contrafăcut, oferit drept produs tradiţional

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un preţ similar, dar o calitate diferită, întâlnim la un alt tip de caşcaval. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi mai este un aspect care îl deosebeşte de caşcavalul contrafăcut.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ceea ce priveşte produsele procesate din carne, specialiştii ne recomandă să fim atenţi la un aspect simplu, dar extrem de important. Atunci când suntem în faţa raftului şi avem mai multe opţiuni cam la acelaşi preţ, trebuie să comparăm întotdeauna etichetele. 

Deşi merg la nutriţionist, românii încă nu ştiu să citească eticheta unui produs alimentar

Şi asta pentru că de acolo veţi afla că unele mezeluri, de exemplu, au o cantitate mai mare de carne, raportat la 100 de grame de produs.

Din lipsa încrederii, dar şi din nevoia de informare, va fi lansată o campanie numită - Să înţelegem mai bine alimentele! 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Multă lume se duce, mai nou, la nutriţionist, ca să înveţe să mănânce. Dar, degeaba. În momentul în care ajung în faţa raftului, nu ştiu ce să citească.

În următoarele şase luni, experţii le dau întâlnire românilor în mai multe centre comerciale din ţară pentru a le oferi informaţii despre alimentele care ajung în farfurii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Produse toxice cu etichete false, pe pieţele din România