Antena Meniu Search
x

Produsele tradiţionale se găsesc din ce în ce mai rar

Produsele tradiţionale nu se mai găsesc pe toate drumurile, după ce Ministerul Agriculturii a impus reguli mai dure pentru atestare

Vezi și

Produsele tradiţionale nu se mai găsesc pe toate drumurile, după ce Ministerul Agriculturii a impus reguli mai dure pentru atestare

Doar 344 de alimente au acum un document care să arate că sunt preparate după reţete vechi de peste jumătate de secol, iar ingredientele sunt naturale şi de cea mai bună calitate. Totuşi, pieţele şi magazinele sunt în continuare pline de falsuri.

Sunt 18 judeţe în ţară care nu mai au niciun produs tradiţional atestat. Iar Vrancea e unul dintre ele. E mult mai greu să obţii atestatele după ce autorităţile au înăsprit condiţiile. Cel mai bine ştie asta Călin Matieş, care produce pâine după reţete vechi de sute de ani.

Dar gustul bun nu este suficient. Produsul trebuie să fie fabricat pe teritoriul naţional, din materii prime locale. Fără aditivi alimentari. Şi după o reţetă veche de cel puţin 30 de ani. În plus, şi procesul tehnologic de preparare ar trebui să fie tradiţional.

Produsele tradiţionale sunt mai scumpe, dar şi mai sănătoase, spun producătorii.

Judeţele cu cele mai multe produse tradiţionale sunt Braşov, Maramureş şi Argeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Produsele tradiţionale se găsesc din ce în ce mai rar