Antena Meniu Search
x

Învăţătorul care a lovit un copil la Cluj recunoaşte gestul. Copilul vorbea urât, era sfidător și obraznic

Profesorul care a bătut un elev de clasa întâi îşi recunoaşte fapta. Spune, însă, că a dat cu blândeţe, iar gestul său nu poate fi numit bătaie.

Vezi și

Profesorul care a bătut un elev de clasa întâi îşi recunoaşte fapta. Spune, însă, că a dat cu blândeţe, iar gestul său nu poate fi numit bătaie. Cu băţul în mână, a făcut chiar şi o reconstituire a faptelor. Cercetat penal pentru comportament abuziv, bărbatul susţine că el este adevărata victimă. Şi îl acuză pe copilul de opt ani că l-a umilit prin limbaj.

"I-am aplicat două atingeri, atât. Asta e şi asta o menţionez şi asta recunosc. Că l-am atins." O atingere care a lăsat urme serioase pe trupul băiatului de clasa I. O dovedeşte şi certificatul medico-legal. 

Copilul a fost lovit la şcoală, chiar în timpul repetiţiilor pentru serbarea de Ziua Mamei. Într-o declaraţie scrisă, învăţătorul spune că i-a aplicat o corecţie pentru că a folosit un limbaj nepotrivit. "A avut o atitudine sfidătoare (...) exprimându-se trivial. În timpul cursurilor mereu întrerupe cu comentarii nesolicitate şi pe lângă subiect, adesea într-o notă obraznică."

Atunci, învăţătorul a folosit băţul. Metoda de lovire o analizează acum... semantic: "Recunosc că l-am atins. Ideea este că vreau să se deosebească un pic semantica între a lovi, a atinge sau a bate. Deci dacă atingi un copil, deja e o lovitură, în ziua de azi. Poate mâine sunt pedofil. Nu?"

Pe acelaşi subiect

Învăţătorul s-a ales cu dosar penal. Până când ancheta se va încheia, mama copilului a hotărât să nu-şi mai lase fiul la şcoală, de teama dascălului. O anchetă a fost deschisă şi la şcoală.

Toate aceste măsuri îl fac pe învăţător să se considere o victimă: "Odată şi odată tot trebuie să se pună capăt la atâtea umilinţe din partea unor elevi în faţa unor cadre didactice."

La şcoala primară din Jucu, judeţul Cluj, mai sunt şi alţi părinţi nemulţumiţi de comportamentul învăţătorului. Bărbatul ar mai fi lovit un copil şi la serbarea de Crăciun. Dar nimeni nu a depus atunci plângere. Ioan Deneş are 48 de ani şi lucrează în învăţământ de 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Învăţătorul care a lovit un copil la Cluj recunoaşte gestul. Copilul vorbea urât, era sfidător și obraznic