Antena Meniu Search
x

7 poliţişti sunt anchetaţi, după ce au ignorat strigătele disperate ale tinerei ucise de iubitul militar

Şapte poliţişti din Titu sunt anchetaţi după crima de la coafor. Ofiţerii l-ar fi acoperit pe militarul care şi-a ucis iubita.

Vezi și

Şapte poliţişti din Titu sunt anchetaţi după crima de la coafor. Ofiţerii l-ar fi acoperit pe militarul care şi-a ucis iubita. Înainte să moară, tânăra a cerut sprijin la 112, dar nimeni nu i-a luat în seamă strigătul de ajutor. Şi fosta soţie a ucigaşului, şi ea maltratată în trecut, a făcut zadarnic sesizări, arată raportul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Superficial. Aşa au tratat poliţiştii din Dâmboviţa cazul Alexandrei Marin, tânăra ucisă la sfârşitul lunii ianuarie într-un coafor din Titu. Controlul făcut de Poliţia Română arată faptul că, până să se ajungă la crimă, victima a mai reclamat o dată agresiunile militarului Florin Oprea. Nimeni nu i-a luat plângerea în seamă. Mai mult, poliţiştii din Dâmboviţa au minţit după moartea ei.  

IPJ Dâmboviţa a negat că ar mai exista şi alte plângeri din perioada 2010-2018 pe numele militarului, arată acelaşi raport. Din nou, o minciună, spun superiorii din Poliţie, care au mai descoperit alte două sesizări la 112, făcute de fosta soţie a ucigaşului. 

Abia după moartea Alexandrei, se va schimba legea: victimele violenţei domestice vor putea cere un ordin de protecţie provizoriu, direct de la poliţişti, fără să mai fie nevoie de decizia unei instanţe. Pe tânăra din Titu, intervenţia Poliţiei ar fi putut să o salveze. 

Dacă se va dovedi că au muşamalizat cazul, poliţiştii riscă să fie sancţionaţi. Totodată, a fost dispusă cercetarea prealabilă a şefului poliţiei din Titu şi a altor 4 agenţi din subordinea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » 7 poliţişti sunt anchetaţi, după ce au ignorat strigătele disperate ale tinerei ucise de iubitul militar