Antena Meniu Search
x

Tânărul abandonat mort pe trotuar la Piteşti putea fi salvat, dacă prietenii nu îl aruncau din maşină, ci îl duceau la spital

Tânărul abandonat de prieteni pe un trotuar din Piteşti ar fi putut trăi, dacă era ajutat la timp.

Vezi și

Tânărul abandonat de prieteni pe un trotuar din Piteşti ar fi putut trăi, dacă era ajutat la timp. Este opinia medicilor, convinşi că Alexandru Tutulică era mort când a fost scos din maşină. O poveste total diferită de cea spusă de şoferul autoturismului, care le-a declarat anchetatorilor că prietenul lui trăia atunci când l-au abandonat în faţa blocului. Moartea lui Alexandru a deschis acum şi un dosar penal în premieră pentru România, lăsarea fără apărare a unei persoane aflate în dificultate. 

El este şoferul maşinii din care a fost scos Alexandru Tutulică. Poliţiştii l-au găsit la câteva ore, după ce l-a abandonat pe trotuar. Era la cumpărături, la prima vedere deloc deranjat de soarta prietenului său. În faţa anchetatorilor, Ionuţ Runceanu a recunoscut că toţi cei aflaţi ieri în maşină au mers să cumpere droguri.  

La audieri, tânărul a declarat că Alexandru a început să se simtă rău, după ce ar fi consumat droguri. Ar fi fost însă în viaţă când l-au lăsat pe trotuarul din faţa blocului în care locuia. O variantă contrazisă de medici. Dr. Marian Hiru, manager general SJA Argeş: "Cu siguranţă era decedat, era cianotic, semnele unei suferinţe majore acute. Este un efect care putea să se întâmple într-o oră două. Avea şanse, avea şanse reale să fie salvat."

Deşi rezultatele raportului toxicologic nu sunt încă finalizate, anchetatorii cred că Alexandru Tutulică a fost ucis de o supradoză. Tânărul de 28 de ani era cunoscut ca un consumator de stupefiante şi chiar era cercetat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. În timpul controlului judiciar nu s-ar fi atins de substanţe interzise, spun apropiaţii. Însă măsura a fost ridicată luna trecută.

O supradoză care nu i-ar fi fost fatală, dacă ar fi fost ajutat la timp. Pentru a nu da explicaţii poliţiei, prietenii lui au decis să-l abandoneze. O decizie care le-ar putea aduce probleme cu legea, în premieră pentru România. Organele de poliţie au dispus extinderea urmăririi penale pentru fapta de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în stare de dificultate. 

Faptă ce se pedepseşte de noul cod penal cu închisoare de la 3 luni la un an. Gestul tinerilor a şocat o ţară întreagă. Astfel de cazuri sunt din ce în ce mai frecvente în Europa de Vest şi Statele Unite. Anul trecut, un adolescent din Marea Britanie care luase o supradoză a fost lăsat să moară de prieteni într-un tomberon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tânărul abandonat mort pe trotuar la Piteşti putea fi salvat, dacă prietenii nu îl aruncau din maşină, ci îl duceau la spital